Dierenbescherming

Vzw Dierenbescherming Mechelen is een opvangcentrum voor gevonden, afgestane en in beslag genomen dieren. Wens je graag een dier te adopteren? Dan kan je een afspraak inplannen met de Dierenbescherming op 015 20 52 87 of via info@dierenbeschermingmechelen.be.

Ook informatie over vrijwilligerswerk vind je op hun website.

Dierenpension

De vzw Dierenbescherming Mechelen baat ook een katten- en hondenpension uit. Ga je op vakantie en wil je een plaats voor je kat of hond reserveren? Neem dan telefonisch contact op of stuur een mail naar pension@dierenbeschermingmechelen.be.  

Melding zwerfkatten

Wanneer er in je buurt veel zwerfkatten lopen, kan je dit melden aan de vzw Dierenbescherming Mechelen. De stad werkt samen met de vzw om de zwerfkattenproblematiek aan te pakken. Meer info vind je hier.

De zwerfkatten die zich op openbaar domein bevinden worden door middel van speciale diervriendelijke kooien gevangen. Op private eigendommen worden zwerfkatten enkel weggevangen na toelating van de eigenaar. De gevangen zwerfkatten worden door de Dierenbescherming geregistreerd en door de dierenarts gesteriliseerd/gecastreerd en verzorgd. De behandelde zwerfkatten worden na herstel terug uitgezet op de vangplaats.