Een leefbare én een vlot bereikbare stad? Dat wil toch iedereen. Mechelen verhoogde alvast de beleving door het autoluw maken van het winkelgebied. Voldoende parkings vlakbij garanderen dan weer een vlotte bereikbaarheid voor bezoekers. Maar ook leveranciers moeten makkelijk hun weg vinden naar de stad van de Maneblussers.

Daarom zet Mechelen ook volop in op duurzame stadsdistributie. Dat gebeurt door een aantal maatregelen en deelname aan enkele logistieke Europese projecten. Beide geven richting aan de organisatie van het goederenvervoer in de stad.

Maatregelen

Deze maatregelen zijn ingevoerd om leefbaarheid met bereikbaarheid zo goed mogelijk te combineren en goederenvervoer meer te stroomlijnen.

  • In de binnenstad zijn er autoluwe en autovrije straten waar venstertijden gelden voor leveringen.
  • Vrachtwagens langer dan 11 meter en zwaarder dan 10 ton worden niet toegelaten in de binnenstad. 

Indien toegang toch nodig is, kan een doorgangsbewijs aangevraagd worden bij verkeerssignalisatie.

Buiten de binnenstad zijn er ook straten waar deze voertuigen niet mogen doorrijden, indien ze hier niet moeten laden en lossen. Let goed op de signalisatie en verkeersborden.

Tip

Geef bij je aanvraag onderstaande gegevens mee:

  • De eigenaar voertuig
  • De nummerplaat van het voertuig
  • De eindbestemming
  • Wanneer je doorgang wenst

Projecten

Wil je meer weten over onderstaande Europese projecten rond duurzame levering of heb je een vraag/suggestie? Vul dan dit contactformulier in.