Wat is Mechelen MeeMaken vzw? 

Als ondernemer word je dagelijks geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Om die uitdagingen het hoofd te kunnen bieden,  is het noodzakelijk dat de stad en ondernemers samen actie ondernemen.

Om de handelaars, horeca en diensten van de stad Mechelen (cultuur, toerisme …) meer met elkaar te verbinden en beter te laten samenwerken werd in januari 2016 met Europese middelen vzw MechelenMeeMaken opgericht. Tevens wil Mechelen MeeMaken vzw ervoor zorgen dat handel en horeca onderling slagkrachtiger samenwerken en zelf meer initiatieven kunnen nemen.

Wat doet Mechelen MeeMaken vzw?

De vereniging heeft tot doel het vergroten van de beleving en de sfeer in het centrum van Mechelen, kernwinkelgebied en gebied binnen de ring en de stationsomgeving van Mechelen (basisgebied).

Organiseren van evenementen

De overkoepelende handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken vzw staat onder andere in voor het organiseren van vertrouwde (shopping)evenementen zoals bijvoorbeeld het Warm Welkom Weekend en de Lente- en Herfstbraderie. Daarnaast tracht men ook steeds nieuwe concepten uit te werken voor nieuwe evenementen. Die initiatieven en projecten van Mechelen MeeMaken vzw versterken het promotiebeleid van de stad en verhogen de aantrekkelijkheid van Mechelen voor haar bezoekers.

Ondernemers informeren

Tegelijk is het de taak  van de vzw om jou als ondernemer zo goed mogelijk te informeren over wat leeft in Mechelen: evenementen, nieuwe horeca- en handelsinitiatieven, belangrijke veranderingen in de stad etc. De communicatie tussen handelaars, horeca en de stad verloopt voornamelijk via volgende kanalen:

  • Gesloten Facebookgroep - Om aan te sluiten stuur je een e-mail naar mechelenmeemaken@mechelen.be met je naam, zaak en e-mailadres waarmee je je Facebookaccount beheert.
  • Nieuwsbrief- en nieuwsflitsen -Abonneer je via www.mechelen.be/mechelen-mee-maken
  • Mechelen winkelstad - Maak een account aan op www.mechelen.be/winkelstad voor toegang tot het platform waarop je alle info kan terugvinden over shopping-evenementen, verslagen van de vzw, alle nieuwsbrieven,…

Engageer je voor Mechelen MeeMaken vzw!

Ben je handelaar, ondernemer of horeca-uitbater met een zaak in het Mechelse kernwinkelgebied en werk of denk je graag mee aan de evenementen en initiatieven van Mechelen MeeMaken vzw? Laat ons iets weten via mechelenmeemaken@mechelen.be