Een zaak in centrum Mechelen (binnen vesten en stationsgebied)? Ontdek dan hier wat Mechelen MeeMaken vzw voor jou kan betekenen. 

Wat is Mechelen MeeMaken vzw? 

Als ondernemer word je dagelijks geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Om die uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, is het noodzakelijk dat de stad en ondernemers samen actie ondernemen.

Om de handelaars, horeca en diensten van Stad Mechelen (cultuur, toerisme …) meer met elkaar te verbinden en beter te laten samenwerken werd in januari 2016 met Europese middelen vzw MechelenMeeMaken opgericht. Tevens wil Mechelen MeeMaken vzw ervoor zorgen dat handel en horeca onderling slagkrachtiger worden, beter samenwerken en zelf meer initiatieven kunnen nemen.

Wat doet Mechelen MeeMaken vzw?

De vereniging wil de beleving en de sfeer vergroten in het centrum van Mechelen, in het kernwinkelgebied, het gebied binnen de ring en de stationsomgeving van Mechelen (basisgebied). 

Organiseren van evenementen & communicatie

De overkoepelende handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken vzw staat onder andere in voor het organiseren van vertrouwde (shopping)evenementen zoals bijvoorbeeld het Warm Welkom Weekend en de Lente- en Herfstbraderie. Daarnaast tracht men ook steeds nieuwe concepten uit te werken voor nieuwe evenementen. Die initiatieven en projecten van Mechelen MeeMaken vzw versterken het promotiebeleid van de stad en verhogen de aantrekkelijkheid van Mechelen voor haar bezoekers.

Naast de organisatie van evenementen zet Mechelen MeeMaken vzw ook in op communicatie naar shoppers toe. Dat doet de vzw via de sociale mediakanalen (Instagram en Facebook) Shoppen in Mechelen en www.shoppeninmechelen.be

Heb je - als ondernemer in het kernwinkelgebied - een verhaal dat we niet mogen missen? Laat het ons weten via mechelenmeemaken@mechelen.be of tag ons met @shoppeninmechelen.

In 2024 zal Mechelen MeeMaken volgende evenementen organiseren/ondersteunen. 

Ondernemers informeren

Tegelijk is het de taak van de vzw om jou als ondernemer zo goed mogelijk te informeren over wat leeft in Mechelen: evenementen, nieuwe horeca- en handelsinitiatieven, belangrijke veranderingen in de stad etc. De communicatie tussen handelaars, horeca en de stad verloopt voornamelijk via volgende kanalen:

Engageer je voor Mechelen MeeMaken vzw!

Ben je handelaar, ondernemer of horeca-uitbater met een zaak in het Mechelse kernwinkelgebied en werk of denk je graag mee aan de evenementen en initiatieven van Mechelen MeeMaken vzw? Laat ons iets weten via mechelenmeemaken@mechelen.be