Mechelenbon voor consumenten

Ben je op zoek naar een leuk cadeau of wil je iemand graag plezieren met een stukje Mechelen? Dan is de Mechelenbon de ideale keuze. Een originele cadeaubon met een leuke geschenkverpakking als je dat wil.

Meer info over de Mechelenbon

Mechelenbon voor bedrijven 

Het ideale cadeau om je medewerkers of klantenrelaties te bedanken. Of voor feestelijke gelegenheden zoals een geboorte, huwelijk, jubileum of pensioen.

Bestel je Mechelenbons als bedrijf

Aankopen op factuur is enkel mogelijk via dit bestelformulier. Voor bestelling aan de UiT-balie kan geen factuur opgemaakt worden.

Mechelenbon aanvaarden in jouw zaak?

Heb je zelf interesse in het aanvaarden van de digitale Mechelenbon in jouw zaak? Bekijk dan de opname van deze presentatie van het demo-momenten van de Mechelenbon.

Registreer je en neem deel

Jouw zaak registreren als deelnemer aan de Mechelenbon biedt uiteraard ook voordelen voor jou als handelaar of horeca-ondernemer. Dankzij de bon doen mensen immers nieuwe ontdekkingen in de stad en zo trekken deelnemers nieuwe klanten aan. 

Registreer je zaak

Na je registratie ontvang je van Fairville een validatie e-mail met meer informatie. Je kan nu je registratie afronden. 

Let op: een ondernemingsnummer en een vestiging in Mechelen hebben, zijn uiteraard nog steeds een vereiste om te kunnen meestappen in dit verhaal.

Je bent nu klaar om de digitale Mechelenbon te aanvaarden in je zaak.

Hoe werkt het?

Je hebt je aangemeld op het digitale Mechelenbon-platform? Super!

A.d.h.v. onderstaande puntjes leer je wat je moet doen wanneer een klant wil betalen met een nieuwe Mechelenbon:

  1. Je klant biedt straks bij het betalen een Mechelenbon aan 
  2. Je opent de digitale Mechelenbon webapp of via een icoon op je telefoon
  3. Je scant de QR-code op de Mechelenbon met behulp van de computercamera, tablet of mobiele telefoon (de camera opent zicht automatisch)
  4. Je krijgt het bedrag te zien dat nog beschikbaar is op de bon of je krijgt een foutmelding als de bon opgebruikt of vervallen is
  5. Je tikt het bedrag in dat de klant wil betalen aan de hand van een Mechelenbon
  6. Je bevestigt de transactie & ontvangt het bedrag in je digitale portefeuille
  7. De bedragen die je via de Mechelenbon hebt ingescand worden elke week of maand uitbetaald op je bankrekening, maar je kan dit ook zelf manueel op een meer frequente basis doen.

Zo simpel is het.

Let op: scan de bon altijd op het moment waarop je klant wil afrekenen. Alleen op deze manier kunnen we misbruik vermijden. De stad is niet verantwoordelijk indien een bon niet op een correcte manier ontwaard werd.

Deelnemen is kosteloos: je krijgt het bedrag van de Mechelenbon volledig op je rekening gestort.

Hulp nodig?

Om de digitale Mechelenbon-webapp in de toekomst vlot toegankelijk te maken, kan je het eenvoudigweg aan je startscherm toevoegen. Bekijk hoe dit moet a.d.h.v. instructievideo('s) voor Android & iOS.

Blijf je na het doorlopen van de handleidingen toch nog met vragen zitten?

Dan kan je een e-mail sturen naar mechelenbon@cirklo-light.com & dan helpen zij je graag verder. Succes.