Mechelenbon voor consumenten

Ben je op zoek naar een leuk cadeau of wil je iemand graag plezieren met een stukje Mechelen? Dan is de Mechelenbon de ideale keuze. Een originele cadeaubon met een leuke geschenkverpakking als je dat wil.

Alle info over de mechelenbon

Mechelenbon voor bedrijven

Het ideale cadeau om je medewerkers of klantenrelaties te bedanken. Of voor feestelijke gelegenheden zoals een geboorte, huwelijk, jubileum of pensioen. 

Bestel hier je Mechelenbons als bedrijf

Mechelenbon aanvaarden in jouw zaak?

In 2020 stoppen we onze welgekende Mechelenbon in een nieuw, digitaal jasje. Sinds 1 oktober is hij naast fysiek, bij UIT in Mechelen, ook online te koop via op de website van Shoppen in Mechelen.

We zetten hierdoor een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van de Mechelenbon.

We creëren op deze manier een cadeaubon voor Mechelen die meer uitbreidingsmogelijkheden biedt en ook veiliger is naar de toekomst toe.

De lancering van de digitale Mechelenbon gaat gepaard met een weldoordachte marketingcampagne en enkele leuke acties. Een van deze acties is het schenken van een digitale Mechelenbon ter waarde van in totaal € 20 aan elk Mechels gezin. Elk gezin ontvangt een bon van € 10 en twee bonnen van € 5. Elke bon kan men gebruiken bij een minimum besteding van het dubbele van de waarde van de bon. Deze bonnen blijven geldig tot 31/12/2021 (verlengde geldigheid omwille van de Corona-crisis). 

Kon je niet aanwezig zijn op één van de demo-momenten van de nieuwe Mechelenbon? Bekijk dan de opname van deze presentatie.

Registreer je en neem deel

Jouw zaak registreren als deelnemer aan de Mechelenbon biedt uiteraard ook voordelen voor jou als handelaar of horeca-ondernemer. Dankzij de bon doen mensen immers nieuwe ontdekkingen in de stad en zo trekken deelnemers nieuwe klanten aan. 

Registreren kan door volgende stappen te volgen:

  1. Pre-registratie van je zaak.
  2. Definitieve registratie van je zaak.

Na je pre-registratie ontvang je van The Studio een validatie e-mail met meer informatie. Je kan nu van start gaan met je definitieve registratie. Je dient de stappen te volgen en steeds gebruik te maken van hetzelfde e-mailadres als bij je pre-registratie. 

Let op! Een ondernemingsnummer en een vestiging in Mechelen hebben, zijn uiteraard nog steeds een vereiste om te kunnen meestappen in dit verhaal.

Je bent nu klaar om de digitale Mechelenbon te aanvaarden in je zaak.

Hoe werkt het?

Je hebt je aangemeld op het digitale Mechelenbon-platform? Super!

A.d.h.v. onderstaande puntjes leer je wat je moet doen wanneer een klant wil betalen met een nieuwe Mechelenbon:

  1. Je klant biedt straks bij het betalen een Mechelenbon aan 
  2. Je opent de digitale Mechelenbon webapp of via een icoon op je telefoon (zie flyer)
  3. Je tikt het bedrag in dat de klant wil betalen aan de hand van een Mechelenbon
  4. Je scant de QR-code op de Mechelenbon met behulp van je computercamera, tablet of mobiele telefoon (de camera opent zich automatisch)
  5. Je bevestigt de transactie & ontvangt het bedrag in je digitale portefeuille
  6. De bedragen die je via de Mechelenbon hebt ingescand worden elke week of maand uitbetaald op je bankrekening, maar je kan dit ook zelf manueel op een meer frequente basis doen.

Zo simpel is het!

Let op! Scan de bon altijd op het moment waarop je klant wil afrekenen. Alleen op deze manier kunnen we misbruik vermijden. De stad is niet verantwoordelijk indien een bon niet op een correcte manier ontwaard werd.

Deelnemen is kosteloos: je krijgt het bedrag van de Mechelenbon volledig op je rekening gestort.

Let op! De ‘oude’ Mechelenbon verkopen we niet meer vanaf 1 oktober 2020. Mechelaars kunnen wel nog betalen met de ‘oude’ Mechelenbon tot 30 september 2021.
Wil je een 'oude' Mechelenbon valideren?.

Hulp nodig?

Om de digitale Mechelenbon-webapp in de toekomst vlot toegankelijk te maken, kan je het eenvoudigweg aan je startscherm toevoegen. Bekijk hoe dit moet a.d.h.v. instructievideo('s) voor Android & iOS.

Blijf je na het doorlopen van de handleidingen toch nog met vragen zitten?

Dan kan je een e-mail sturen naar mechelenbon@cirklo-light.com & dan helpen zij je graag verder. Succes!