Online aanvragenMaak een afspraak

Particulieren die een dier willen slachten, moeten zich éénmalig identificeren en registreren bij het gemeentebestuur. Zij krijgen dan eenmalig een uniek registratienummer van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Daarmee kan je een slachtvergunning aanvragen.

Let op: Je kan geen slachtvergunning aanvragen voor runderen.  Wel dien je het registratienummer aan te vragen.  Hiervoor maak je een afspraak in het Huis van de Mechelaar

Je kan een online een slachtvergunning aanvragen indien je reeds een slachtvergunning en registratienummer hebt aangevraagd in het verleden.

Indien je nog geen slachtvergunning hebt aangevraagd, dan maak je een afspraak. Deze gaat door in het in het Huis van de Mechelaar.

Zorg ervoor dat je een kopie van je slachtvergunning bij je hebt als je je schaap van de slachtvoer vervoert.

  • Identiteitskaart
  • Registratienummer: als je al eens een aangifte gedaan hebt.
    Let op: heb je nog geen registratienummer? Breng dan een kopie van je identiteitskaart (voor- en achterkant) mee naar de inrichter van de tijdelijke slachtvloer of upload een kopie van je identiteitskaart via het e-loket.
  • Beslagnummer: staat op het aankoopbewijs van de veehouder waar het dier gehouden wordt. Dit nummer moet je dus krijgen van de veehouder.
  • Aankoopbewijs van het dier (met uitzondering van runderen) als je het zelf hebt aangekocht en offert op één van tijdelijke slachtvloeren.

  • Je maakt een afspraak aan het loket: je betaalt je 15 euro.
  • Je vraagt de slachtvergunning online aan: je betaalt 6,38 euro.
Online aanvragenMaak een afspraak