Het kloppend hart van het domein Tivoli is de kinderboerderij. Hier krijgen kinderen de kans om vertrouwd te raken met allerlei boerderijdieren. Openingsuren van de kinderboerderij

Neerhof kinderboerderij

 


Vier je verjaardag in de kinderboerderij

Kinderen spelen buiten op een verjaardagsfeestje.Hou je van dieren? Ben je graag samen met je vriendjes? Speel je graag in de natuur? Organiseer dan je verjaardagsfeestje in de kinderboerderij.

Meer informatie en prijzen


Knuffelhoek

Verschillende kinderen aaien boerderijdieren In de knuffelhoek op het neerhof kan je met verschillende aaibare dieren kennismaken. 

  • Woensdag en tijdens weekends en feestdagen
  • tussen 15 en 16 uur
  • Enkel van april tot en met oktober

Peter-/meterschap dieren

Bordjes met de informatie van de dieren en de namen van hun peters en meters.De verzorging van onze dieren kost veel geld. Daarom heeft de kinderboerderij een adoptieplan uitgewerkt. Zowel particulieren als bedrijven kunnen adoptieouders worden. Ook scholen, klassen en verenigingen komen in aanmerking.

Meer informatie en prijzen


Tuttenboom

Een kind hangt zijn tutje op aan de tuttenboom in de kinderboerderij.Het moment dat je kleuter of peuter zijn of haar tutje moet afgeven is een mijlpaal. Door de tutjesboom zien ze dat andere kindjes hetzelfde ritueel moesten doormaken. De honderden tutjes in de tutjesboom maakt die mijlpaal net ietsje makkelijk.

In de kinderboerderij kunnen peuters en kleuters hun tutje achterlaten in de tuttenboom. 

Regelmatig halen we de oude tutjes weg, omdat de meeste verduren en niet meer blijven hangen. Het zou dus best kunnen dat jouw tutje er niet meer tussen hangt.


Ruilboekenkast

De ruilboekenkast bevat veel boeken.Onze ruilboekenkast is geopend van april tot en met oktober. Je kiest een boek uit het kastje en ruilt het voor een boek uit je eigen boekenkast. Voor iedere lezer zit er wel een leuk boek tussen.

Lees je graag een boek in het park, dat kan ook. Breng 'm dan zeker tijdig terug.