Hey jij! Ben je 15 jaar of ouder en ben je op zoek naar een geweldige zomerervaring? Heb je een passie voor spelen, creativiteit en sport? Ben je klaar om samen met een fantastisch team en energieke kinderen een onvergetelijke zomer te beleven?

Word animator van Speelplein Mechelen en ontdek een wereld vol plezier en avontuur! Als animator zorg je er niet alleen voor dat kinderen een fantastische vakantie beleven, maar word je ook deel van een hecht team dat samen lacht, leert en onvergetelijke herinneringen maakt

Ik wil deel van de animatorenploeg worden

IK WIL DEELNEMEN AAN DE ANIMATORCURSUSSpeelplein Mechelen?

Speelplein Mechelen is een speelpleinwerking voor kinderen en jongeren tussen 3 en 14 jaar. Het is een onderdeel van het programma van de Vakantiezapper.

Onze speelpleinwerking wordt jaarlijks georganiseerd door de jeugddienst en heel wat enthousiaste en gedreven vrijwilligers, waaronder onze animatoren.

Wil je meer weten over de achtergrond, werking en waarden van Speelplein Mechelen? Lees onze visie en missie.


Wie zoeken we?

We zoeken enthousiastelingen tussen 15 (enkel als je dit jaar 16 jaar wordt) en 26 jaar met een groot hart voor kinderen. Je hebt een animatorattest, ervaring bij het jeugdwerk of bent bereid om een animatorcursus te volgen. Je toont inzet en engagement en wil de jongste Mechelaars de tijd van hun leven geven.

We maakten een overzicht op van de verwachtingen die we hebben voor de verschillende profielen. Dat schetst een beeld van de verschillende rollen en verwachtingen die we hebben. Hierover vertellen we je later meer.


Wat kunnen jullie van ons verwachten?

Eerst en vooral kan je een grote dosis plezier verwachten. Als animator werk je samen met leeftijdsgenoten en vorm je een team gedurende een dag, week ... Je leert er met anderen samenwerken en verantwoordelijkheden dragen. In het animatorenteam wordt er heel wat afgelachen. 

Tijdens de zomer wordt er elke donderdagavond een teambuildingsactiviteit voorzien. Het speelplein trakteert dan op eten en daarna spelen we een spel, in elkaar gezet door de coördineerde jobstudent en hoofdanimator.

Animator zijn, staat goed op je cv en zorgt ervoor dat je bakken ervaringen opdoet. Dat is niet alleen interessant voor je professionele toekomst, maar ook voor je persoonlijke toekomst. Want als animator ontwikkel je je vaak verder op persoonlijk vlak.

We bieden bovendien ook gratis vormingen aan tijdens de zomer, maar evengoed tijdens het jaar. We houden je hierover sowieso op de hoogte. 

Buiten het nu en dan gezellig samen eten, krijg je ook een vrijwilligersvergoeding en ben je verzekerd bij eventuele ongevallen - al hopen we dat dat niet voorkomt. Hoeveel de vergoeding bedraagt, hangt af van welk brevet je al hebt en voor welke functie je die week instaat.

  • Animator zonder cursus / stage animator: € 34/dag
  • Brevet animator: € 38/dag
  • Brevet hoofdanimator: € 41/dag


Cursussen

Animatorcursus van de stad

We organiseren elk jaar een animatorcursus. Die vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 13 juli in het Douanegebouw (Douaneplein 2, Mechelen).

De kostprijs van de cursus bedraagt € 60. Dat geld kan je terugkrijgen voor 80 tot 100% via kadervormingssubsidies als je de cursus en de stage succesvol doorloopt.  

Wil je hier meer over te weten komen of inschrijven voor de animatiecursus? Bekijk alles hier.

Cursussen van externe organisaties 

Je kan ook andere cursussen volgen om hoofdanimator of instructeur te worden, georganiseerd door de organisatie Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. De cursussen gaan meestal door tijdens de schoolvakanties. Benieuwd naar hun aanbod? Bekijk het hier. PS: Die cursussen worden (deels) terugbetaald via kadervormingsubsidies.