De stad voert een actief beleid rond duurzame mobiliteit. Eén van die elementen is de promotie van het autodelen. Bij autodelen maken meerdere personen of gezinnen om beurten gebruik van één of meerdere gezamenlijke auto's. Het is een eenvoudige manier om heel wat kosten te besparen. Iedereen kan deelnemen, of je nu een auto hebt of niet, of je de auto dagelijks nodig hebt of slechts heel af en toe. Er bestaan evenveel manieren van autodelen als er chauffeurs zijn.

Bij autodelen maken meerdere personen of gezinnen om beurten gebruik van één of meerdere gezamenlijke auto's. Er zijn 3 vormen van autodelen:

Autodelen.net is de overkoepelende organisatie die de belangen van al deze vormen verdedigt. Op www.autodelen.net vind je informatie over alles wat met autodelen te maken heeft (vormen van autodelen, info over alle autodeelaanbieders, beleidsplannen, innoverende concepten zoals delen van het gemeentelijke wagenpark en het delen van rolstoelvriendelijke voertuigen, persberichten en nog veel meer). Meer informatie is ook terug te vinden in deze flyer.

 

Zelf autodelen met Cozycar

In Mechelen zijn er ongeveer 90 personen die onderling een eigen wagen delen. Zij zijn verdeeld over meer dan 25 autodeelgroepen.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

  

 

Cambio

 

Cambio organiseert sinds 2002 autodelen in België. Het wagenpark staat verspreid over verschillende plaatsen in Wallonië, Brussel en Vlaanderen en als klant heb je permanent toegang tot al deze wagens. Je reserveert een auto wanneer je hem nodig hebt, Cambio doet de rest. Cambio is dus de ideale formule voor wie slechts af en toe een auto nodig heeft en verder geen kopzorgen wil.

Wie lid is, kan in Mechelen gebruik maken van 30 deelauto's verspreid over 18 standplaatsen:

 • Sint-Janskerkhof (1 stadswagen)
 • Ontvoeringsplein aan station Nekkerspoel (2 stadswagens en 1 zevenzitter)
 • Kardinaal Mercierplein (2 stadswagens en 1 mini-bestelwagen)
 • Antwerpsepoort (3 stadswagens)
 • Stationsstraat (2 stadswagens)
 • Veemarkt (1 mini bestelwagen)
 • Koningin Astridlaan nabij Brusselpoort (3 stadswagens)
 • Ridder Dessainlaan (2 stadswagens)
 • Nekkerspoelstraat aan de St.-Libertuskerk (1 stadswagen)
 • Leliestraat, aan het zwembad Geerdegemvaart (1 stadswagen)
 • Donkerlei (1 stadswagen)
 • Kraanbrug (1 stadswagen en 1 break)
 • Draaibankstraat (1 stadswagen)
 • Olivetenvest (2 stadswagens)
 • Raghenoplein (1 stadswagen)
 • Berthoudersplein (1 stadswagen)
 • Dageraadstraat (1 stadswagen)
 • Hombeek - stationsplein (1 stadswagen)

Vanaf midden oktober 2017 wordt tijdens het weekend ook een volledig elektrische dienstwagen van de stad ingeschakeld in de cambio vloot. Je kan hem terugvinden op de standplaats Veemarkt. Je kan deze ook terugvinden op een overzichtskaart

In heel Vlaanderen zijn er ondertussen al meer dan 27.000 Cambioleden en net als in veel andere steden is Cambio ook een succes in Mechelen. Ondertussen zijn al meer dan 900 Mechelaars aangesloten. 

Proefaanbod 

Tot 15 november betaal je geen instapkosten en schrijf je je volledig gratis in. Je bespaart maar liefst 35 euro en kunt cambio dus extra voordelig uitproberen en zien of we wel degelijk aan jouw verwachtingen voldoen.  Dit proefaanbod loopt automatisch en is geldig vanaf 15 september tot en met 15 november 2017 voor iedereen die zich aansluit bij cambio Vlaanderen.

Interesse? Cambio geeft regelmatig infosessies in Mechelen. Wil je een infosessie bijwonen, neem dan contact op met cambio op 070 22 22 92 of vlaanderen@cambio.be voor de juiste datum en plaats. Meer info vind je ook op de website van cambio.

  
 

 

Tapazz

Tapazz is een softwareplatform voor particulier autodelen. Via Tapazz kan iedereen zijn wagen verhuren aan andere particulieren. De verhuurder bepaalt het tarief en Tapazz zorgt voor verzekeringen en technologische ondersteuning. Via de webapp voor smartphones kan iedereen de beschikbare wagens en prijzen zien, en meteen ook een auto reserveren. Lid worden is gratis voor huurder en verhuurder.

Meer informatie, video’s, events en contactgegevens kun je terugvinden via www.tapazz.com 

CarAmigo

Bij CarAmigo zoek je snel jouw wagen die je wenst te huren tussen de vele beschikbare auto's. Of het nu een berline, SUV of een cabrio betreft, diesel of benzine, groot of kleine, blauw, zwart, groen of geel,... met CarAmigo heb je de keuze.

Je kan ook je eigen auto verhuren. CarAmigo werkt met een specifieke autoverzekering waardoor je systematisch gedekt bent bij verhuur.

Meer informatie kan je terugvinden op https://www.caramigo.be/nl/

                                             

 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.