De stad voert een actief beleid rond duurzame mobiliteit. Eén van die elementen is de promotie van het autodelen. Bij autodelen maken meerdere personen of gezinnen om beurten gebruik van één of meerdere gezamenlijke auto's. Het is een eenvoudige manier om heel wat kosten te besparen. Iedereen kan deelnemen, of je nu een auto hebt of niet, of je de auto dagelijks nodig hebt of slechts heel af en toe. Er bestaan evenveel manieren van autodelen als er chauffeurs zijn.

Bij autodelen maken meerdere personen of gezinnen om beurten gebruik van één of meerdere gezamenlijke auto's. Er zijn 3 vormen van autodelen:

 • Particulier autodelen / autodelen met je buren (Cozycar)
 • Autodeelaanbieders met een eigen vloot (Cambio)
 • Autodeelaanbieders zonder eigen vloot (Tapazz, CarAmigo) 

Autodelen.net is de overkoepelende organisatie die de belangen van al deze vormen verdedigt. Op www.autodelen.net vind je informatie over alles wat met autodelen te maken heeft (vormen van autodelen, info over alle autodeelaanbieders, beleidsplannen, innoverende concepten zoals delen van het gemeentelijke wagenpark en het delen van rolstoelvriendelijke voertuigen, persberichten en nog veel meer). Meer informatie is ook terug te vinden in deze flyer.

Zelf autodelen met Cozycar

Sinds 2006 zijn er al meer dan 50 Mechelse gezinnen die onderling een eigen wagen delen. Zij zijn verdeeld over meer dan 20 autodeelgroepen.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Cozycar op 09 242 32 75 of hello@cozycar.be

 Logo cozycar

 

Tapazz

Tapazz is een softwareplatform voor particulier autodelen. Via Tapazz kan iedereen zijn wagen verhuren aan andere particulieren. De verhuurder bepaalt het tarief en Tapazz zorgt voor verzekeringen en technologische ondersteuning. Via de webapp voor smartphones kan iedereen de beschikbare wagens en prijzen zien, en meteen ook een auto reserveren. Lid worden is gratis voor huurder en verhuurder.

Meer informatie, video’s, events en contactgegevens kun je terugvinden via www.tapazz.com 

Logo tapazzCarAmigo

Bij CarAmigo zoek je snel jouw wagen die je wenst te huren tussen de vele beschikbare auto's. Of het nu een berline, SUV of een cabrio betreft, diesel of benzine, groot of kleine, blauw, zwart, groen of geel,... met CarAmigo heb je de keuze.

Je kan ook je eigen auto verhuren. CarAmigo werkt met een specifieke autoverzekering waardoor je systematisch gedekt bent bij verhuur.

Meer informatie kan je terugvinden op https://www.caramigo.be/nl/

                                              Logo CarAmigo

 Cambio

 

Cambio organiseert sinds 2002 autodelen in België. Het wagenpark staat verspreid over verschillende plaatsen in Wallonië, Brussel en Vlaanderen en als klant heb je permanent toegang tot al deze wagens. Je reserveert een auto wanneer je hem nodig hebt, Cambio doet de rest. Cambio is dus de ideale formule voor wie slechts af en toe een auto nodig heeft en verder geen kopzorgen wil.

Wie lid is, kan in Mechelen gebruik maken van 20 deelauto's verspreid over 14 standplaatsen:

 • Sint-Janskerkhof (1 stadswagen)
 • Ontvoeringsplein aan station Nekkerspoel (2 stadswagens)
 • Kardinaal Mercierplein (2 stadswagens en 1 mini-bestelwagen)
 • Antwerpsepoort (2 stadswagens)
 • Stationsstraat (1 stadswagen),
 • Veemarkt (1 mini bestelwagen),
 • Koningin Astridlaan nabij Brusselpoort (2 stadswagens)
 • Ridder Dessainlaan (1 stadswagen)
 • Nekkerspoelstraat aan de St.-Libertuskerk (1 stadswagen)
 • Leliestraat, aan het zwembad Geerdegemvaart (1 stadswagen)
 • Donkerlei (1 stadswagen)
 • Kraanbrug (1 stadswagen)
 • Draaibankstraat (1 stadswagen)
 • Olivetenvest (2 stadswagens)

Sinds april 2015 wordt tijdens het weekend ook een hybride dienstwagen van de stad ingeschakeld in de cambio vloot. Je kan hem terugvinden op de standplaats Veemarkt. Je kan deze ook terugvinden op een overzichtskaart

In heel Vlaanderen zijn er ondertussen al bijna 18.000 Cambioleden en net als in veel andere steden is Cambio ook een succes in Mechelen. Ondertussen zijn al meer dan 700 Mechelaars aangesloten. 

Interesse? Cambio geeft regelmatig infosessies in Mechelen. Wil je een infosessie bijwonen, neem dan contact op met cambio op 070 22 22 92 of vlaanderen@cambio.be voor de juiste datum en plaats. Meer info vind je ook op de website van cambio.

  
 
Logo cambio 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.