Online aanvragen

Heb jij groene vingers maar geen tuin? Wil je graag jouw straat groener maken en de biodiversiteit verhogen? Dan is een tegeltuintje iets voor jou!

Een tegeltuintje leg je aan door enkele tegels tegen de gevel van je huis weg te nemen en er planten in de plaats te zetten. Om er zeker van te zijn dat voetgangers nog steeds vlot kunnen passeren en er voldaan wordt aan alle reglementering moet je wel eerst een vergunning aanvragen.

Aanvraag

Een vergunning vraag je aan bij de dienst Natuur- en Groenontwikkeling. 

Zorg voor een duidelijke schets met de juiste plaats aan je gevel, de afmetingen van het gewenste tuintje en de breedte van het voetpad op die plaats. Deze gegevens komen in je vergunning.

Als je aanvraag is goedgekeurd, kun je aan de slag. Welke planten er precies komen, is helemaal jouw keuze, al moeten ze wel binnen de vergunde afmetingen blijven natuurlijk. Ook het moment waarop je onkruid trekt of de plantjes snoeit bepaal je zelf, zolang het maar regelmatig gebeurt en je tuintje er steeds verzorgd bij ligt. Want je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van je tegeltuintje.

Hou zeker de tegels bij die je hebt weggenomen, zodat het voetpad terug in zijn oorspronkelijke staat hersteld kan worden als je (een deel van) het tuintje niet meer gebruikt.

Heb je weinig plantenkennis en graag wat hulp bij de juiste plantenkeuze, dan kan je terecht bij VELT. Zij denken graag met je mee.

Online aanvragen