Een interlevensbeschouwelijk parcours

Mechelen ziet diversiteit als een absolute troef! Onze stad kent een grote verscheidenheid aan levensbeschouwingen en religies: katholieken, vrijzinnigen, moslims, boeddhisten, protestanten, adventisten, baha’i…

Stad Mechelen zet actief in op dialoog en ontmoeting. We willen alle Mechelaars de kans geven om elkaar in een open en ongedwongen sfeer te ontmoeten.

Daarom ontwikkelden we het project Start to Believe. Deze ontspannende wandel – of fietsroute doorheen onze Dijlestad neemt je mee langs 11 levensbeschouwelijke ontmoetingsplaatsen.

Je wordt ondergedompeld in het verhaal van Marokkaanse islamitische gastarbeiders, je ontdekt waarom de boeddhistische tempel vooral Thaise vrouwen telt en waarmee vrijzinnig humanistische consulenten jou kunnen ondersteunen. En dat is nog maar een tipje van de sluier.

Een gratis brochure met stadsplannetje en achtergrondinfo begeleidt je langs deze inspirerende plaatsen. Je kan deze handige brochure (A6 formaat) gratis bestellen via diversiteit@mechelen.be. De podcast vind je onderaan deze pagina terug en kan je downloaden of online beluisteren.

Indien je met je klas of je vereniging een bezoek wil brengen aan één van de levensbeschouwingen kan dat ook. Je neemt dan contact op met de verantwoordelijke van de betreffende levensbeschouwing. (p. 62 en 63 brochure)

Opgelet! Twee ontmoetingsplaatsen zijn van locatie veranderd. De Boeddhistische tempel ‘Wat Dhammapateep’ bevindt zich nu in Willendriesstraat 7b te 2812 Muizen. Het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum is verhuisd naar Steenweg 32 (Grote Markt Mechelen).

Je kan fietsen huren bij het fietspunt aan de voorzijde van het station van Mechelen. Mensen die minder mobiel zijn, kunnen gebruikmaken van een tandem of rolstoelfiets (enkel voor kinderen) bij 't Atelier.