Elke stap telt! 

Stad Mechelen wil iedereen in beweging krijgen met stapvriendelijke buurten als doel. 

Als je voldoende in beweging bent, voel je je fitter, energieker en beter in je vel. 

Van 12 september tot en met 9 oktober nam Mechelen deel aan de regionale 10.000-stappenclash... en eindigde op de 3e plaats! Sint-Katelijne-Waver eindigde als winnaar en Bonheiden verdiende de 2e plaats. Stad Mechelen kaapte de prijs weg van origineelste promo-actie: 

Zoals in 2018 was Myriam Sips opnieuw fiere meter van de stappenclash. Per themaweek werd een beweegambassadeur in de kijker gezet:

Stap tip

 'Lekker Sportief, de speurneuzenzoektocht'

Loop tip

Ontdek de nieuwe Beweegroute Urban fit al lopend (5 km) met halte bij 5 beweegtoestellen in de publieke ruimte 

 • Meter en Beweegambassadeurs

  Onze beweegambassadeurs zijn mensen die zelf veel stappen of anderen helpen om te bewegen. Verzamel jij samen met onze beweegambassadeurs en Myriam Sips, meter van de 10000-stappenclash ook mee stappen in voor Mechelen?

  '1...2...3...4...5...6...7... zo gaat het goed en zo gaat het beter en nog een kilometer! 

   

   

 • Bewegen op Verwijzing

  Bewegen op Verwijzing helpt mensen die te weinig bewegen of de hele dag zitten op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan. 

 • Mechelen wint 10.000-stappenclash 2018

  Ontmoet de peter en meter van de Mechelse 10.000 stappen 2018: opsinjoor Rik Wesenmael en Bellemadam Myriam Sips.

 • Lekker sportief, de speurneuzenzoektocht

  Een foto-zoektocht voor kinderen vanaf 3 jaar. Aan de hand van vragen, opdrachtjes en spelletjes sta je stil bij de ingrediënten van een gezonde levensstijl. 

 • 10.000 stappen per dag kunnen de gezondheid fundamenteel verbeteren. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten.

 • In een gezonde mix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, vatten we voor je samen in de 8 tips van de bewegingsdriehoek.