• Wil je ontdekken of je projectidee in aanmerking komt voor de subsidie?
 • Heb je een vraag over het reglement?
 • Zoek je inspiratie of partners om je project te versterken, maar weet je niet waar te beginnen?
 • Nood aan tips voor het opmaken van een goede subsidieaanvraag.

Bij al deze vragen helpen we je graag verder, we raden je sterk aan om gebruik te maken van deze ondersteuning.

Algemene informatie sessie

Ontdek de mogelijkheden van de subsidie, krijg tips voor een sterke subsidieaanvraag of stel je vragen. De sessies worden georganiseerd begin maart en begin september, telkens twee maanden voor de eerstvolgende afsluitingsdatum.

Raadpleeg de presentatie van de infosessie van dinsdag 14 september 2021

Korte vraag

Wil je kort aftoetsten of je projectidee in aanmerking komt, een vraag over het digitaal aanvraagformulier, verduidelijking nodig voor de opmaak van je begroting? Neem contact op met cultureleprojecten@mechelen.be. We beantwoorden vragen tot op de dag van de afsluitdatum. Let op: vragen worden beantwoord op weekdagen, niet op weekend- en feestdagen. Kijk dus goed na op welke dag de afsluitdatum valt om nog tijdig antwoord te krijgen op je vraag.

Advies op maat

Je hebt een duidelijk projectidee en bent van plan om subsidie aan te vragen? RADAR helpt je op weg: één uur lang duikt een consulent samen met jou (en je projectpartners) in je project. Je krijgt antwoord op je vragen, tips om je projectplan te versterken, doorverwijzing naar partners, enzovoort. Deze adviesgesprekken worden gepland in april of oktober, telkens 1 maand voor de eerst volgende aanvraag deadline.

Vraag je adviesgesprek aan bij RADARpunt als je subsidie wil aanvragen. Hoe werkt het verder?

 • Een consulent van RADAR neemt binnen de week contact met je op om een afspraak te plannen.
 • Het adviesgesprek duurt maximaal één uur en verloopt digitaal (videolink) of per telefoon.
 • Tijdens het gesprek stel je kort je projectidee en plannen voor. De consulent luistert naar je vragen en geeft tips of feedback op maat van je project.
 • Een adviesgesprek helpt je het meest vooruit als je vooraf de informatie, advies en tips bekijkt. Bekijk ook de vragen die je moet beantwoorden bij je aanvraag via het sjabloon van het aanvraagformulier.

Adviesgesprek aanvragen

 Stel juiste verwachtingen aan de consulent

 • de consulent kan advies geven als je een concreet projectidee hebt en gestart bent met de verdere uitwerking van je project (wat wil je organiseren, voor wie, wanneer, …).
 • de consulent leest voor of na het adviesgesprek geen informatie na over je project.
 • de consulent schrijft niet mee aan je subsidie aanvraag.
 • het adviesgesprek garandeert niet dat je subsidie zal krijgen.

Tools subsidieaanvraag

Start je met het concreet uitschrijven van je aanvraag? Maak dan gebruik van het sjabloon aanvraagformulier en het sjabloon begroting. Je vindt er hulpvragen en tips in terug voor een duidelijke projectbeschrijving en een juiste begroting.

Contactpersonen