Gepubliceerd op:
1
februari
2023

Vanaf 6 februari wordt de binnenbaan van de Zwartzustersvest afgesloten ter hoogte van het oude ziekenhuis. Hierdoor is de Keizerstraat enkel bereikbaar vanuit N15, Tangent, Nekkerspoelstraat of Zandpoortvest.

Vanaf 6 februari rijd je niet meer vanuit de kant van de Tinellaan en Liersesteenweg naar de Keizerstraat.

Verkeer op de binnenbaan van de Zwartzustersvest richting Keizerstraat moet net voor de werfzone via een U-bocht terugkeren naar de hoofdrijbaan richting Liersesteenweg en N16. De Keizerstraat bereik je via de N15, Tangent, Nekkerspoelstraat of Zandpoortvest. 

Wie vanuit Mechelen-Noord naar de Tangent wil, neemt de R6 of volgt het eenrichtingsverkeer op de vesten.

Het kaartje hieronder geeft je een handig overzicht: 

Zwartzustersvest: omleiding plannetje
Download de kaart in pdf

Omleiding binnenbaan Zwartzustersvest

Woningen tussen Merodestraat en Zwartzustersberg blijven bereikbaar via Stompaertshoek. Je rijdt weg via een U-bocht naar de buitenring aan de Zwartzustersberg.

Woningen en garages tussen het oude ziekenhuis en de Keizerstraat zijn bereikbaar vanuit de hoofdrijbaan komende van Zandpoortvest, N15, Tangent of Nekkerspoelstraat. Net voor het ziekenhuis keer je vanuit de buitenste rijstroken naar de binnenbaan via een U-bocht. Wegrijden kan langs de werfzone richting Zwartzustersberg. Daar moet je opnieuw de hoofdrijbaan richting Tinellaan en Liersesteenweg oprijden. 

Fietsers tussen de Zwartzustersberg en Keizerstraat gebruiken het oude fietspad tegen de huizen in beide richtingen. Ook het voetpad blijft bereikbaar.

Werf ziekenhuis Zwartzustersvest

Het einde van de werken op de ziekenhuissite staat voorlopig gepland op 1 oktober 2023. Meer informatie over de plannen.