Waar kan je ons bereiken?

Organigram

Organigram Preventie en Veiligheid

De afdeling Preventie en Veiligheid is opgedeeld in 5 grote clusters:

1. Sociale preventie: door algemene projecten gericht op specifieke doelgroepen zorgen we voor sterkere individuen en een aangenamere samenleving. Voorbeelden van projecten:

2. Stadstoezicht: deze dienst focust zich vooral op preventie van overlast, door in te grijpen in het openbaar domein, maar ook door op straat aanwezig te zijn en mensen aan te spreken op hun gedrag.

3. Bestuurlijke handhaving: De medewerkers van deze dienst zetten zich om misdrijven te handhaven. Ze gebruiken daarvoor bestuurlijke maatregelen, zoals bijvoorbeeld de GAS-boete.

4. Innovatie: de afdeling Preventie en Veiligheid gaat op zoek naar innovatieve oplossingen en vernieuwende projecten om onze samenleving veiliger te maken voor iedereen. Ze doet dat door nieuwe projecten op te starten.

5. Als afdeling werken we ook heel nauw samen met andere organisaties, waarvan enkele deel uitmaken van de stad:

Cijfers en rapporten

Projecten

De afdeling Preventie en Veiligheid gaat op zoek naar innovatieve oplossingen en vernieuwende projecten om onze samenleving veiliger te maken voor iedereen. Ze doet dat door nieuwe projecten op te starten:

Stage

Stage doen bij de afdeling Preventie en Veiligheid? Dat kan. Jaarlijks bieden wij één of meerdere plaatsen aan aan studenten Criminologische Wetenschappen, via de universiteit zelf. Contacteer dus zeker je onderwijsinstelling.

Ook studenten in andere richtingen zijn welkom, zoals Rechten, Psychologie…, maar ook uit opleidingen in veiligheidsberoepen of kantoor en administratie.

Geïnteresseerd? Stuur je vraag naar een stage met eventuele stagedoelen naar Werner Van Herle: werner.vanherle@mechelen.be.