Gepubliceerd op:
2
oktober
2019

Tijdens het Vlaamse ministerschap van Bart Somers neemt huidig schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen het waarnemende burgemeesterschap op. Hij zal dat doen in nauwe samenwerking met eerste schepen Patrick Princen.

Nieuwkomer in het schepencollege is Vicky Vanmarcke. 

Mechels burgemeester Bart Somers is door zijn partij aangeduid als Vlaams minister voor Binnenlands bestuur, Stedenbeleid, Integratie, Inburgering en Gelijke kansen. Dat betekent dat hij zich voor die periode moet laten vervangen als burgemeester in Mechelen. Dat zal gebeuren door Alexander Vandersmissen, huidig schepen van o.a. Mobiliteit.

Somers benadrukt dat het om een moeilijke beslissing ging. “Mechelen verlaten is geen makkelijke beslissing. Maar ik heb heel veel vertrouwen in Alexander, Patrick en het hele schepencollege. Onze stadslijst Vld-Groen-M+ kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen heel veel steun. Daarmee gaan we samen aan de slag om Mechelen nog beter te maken.”
Vandersmissen: “Bart is natuurlijk niet zomaar te vervangen, maar er staat een sterke ploeg klaar om het beleid verder te zetten. Het schepencollege zal nog meer dan voorheen als een team opereren en samenwerken. Net als de voorbije maanden bij de voorbereiding van Mechelen Fietsstad, zal ik daarbij verder intensief samenwerken met Patrick en de hele ploeg in het schepencollege om de ambities voor deze beleidsperiode te realiseren. We gaan dan ook onverminderd verder op de ingeslagen weg.”