In sommige delen van Mechelen zijn er blauwe zones. Denk aan de stationsbuurt, omgevingen vlakbij onze stadsring of vlakbij andere drukbezochte voorzieningen.

Dankzij een blauwe zone garanderen we toch voldoende parkeerplaatsen voor buurtbewoners. Bezoekers moeten in zo’n zone namelijk een parkeerkaart leggen en hebben een maximale parkeerduur te respecteren. Bewoners kunnen met een bewonerskaart altijd parkeren in hun blauwe zone. Ontdek hoe je die aanvraagt.

  • Blauwe zone rond centrum: rond de betalende zone van de binnenstad en de stationsbuurt ligt een blauwe zone. Bezoekers moeten van maandag tot en met zaterdag tussen 8 en 20u een parkeerschijf voorleggen. De maximale parkeerduur voor bezoekers is 2 uur.
  • Blauwe Zone Katanga: rond de jeugdvelden van KV Mechelen is er een blauwe zone van kracht op weekdagen van 18 - 24u en in het weekend van 10 - 24u. De maximale parkeerduur voor bezoekers is 2 uur. Een parkeerschijf leggen is nodig.
  • Blauwe Zone Liersesteenweg: door de aanwezigheid van het ziekenhuis geldt op de Liersesteenweg, tussen de R6 en de Eikestraat, een blauwe zone die heel de week van kracht is. Deze is van toepassing van 9 - 20u. De maximale parkeerduur voor bezoekers is 1 uur. Een parkeerschijf leggen is nodig.
  • Blauwe Zone Nekkerhal: in de omgeving van de evenementenhal is er een blauwe zone van toepassing in het weekend van 10 - 24u. De maximale parkeerduur voor bezoekers is 2 uur. Een parkeerschijf leggen is nodig.
  • Blauwe Zone Pasbrug: aan de grens met Sint-Katelijne-Waver is aan Pasbrug eveneens een blauwe zone van kracht. Deze geldt van maandag tot vrijdag van 9 - 18u. De maximale parkeerduur voor bezoekers is 2 uur. Een parkeerschijf leggen is nodig.

Bekijk alle zones op kaart.

Bezoekers bekijken per zone hoelang ze een parkeerschijf kunnen leggen. De signalisatie maakt dit duidelijk.


Lees de volledige regeling na in het gemeentelijk retributiereglement.