Locaties

Er is een begraafplaats in Mechelen-Centrum en een in iedere fusiegemeente: Heffen, Hombeek, Leest, Muizen en Walem.

Openingsuren

De begraafplaatsen zijn voor het publiek toegankelijk:

  • van 1 maart tot en met 30 september: van 9 tot 19 uur
  • van 1 oktober tot en met 1 november: van 9 tot 18 uur
  • van 2 november tot en met 29 februari: van 9 tot 16 uur.

De begravingen vinden plaats:

  • van maandag tot vrijdag: tussen 9 en 15.30 uur;
  • op zaterdag: tussen 9 en 13.30 uur.

Op zon- en feestdagen vinden geen begravingen plaats. Feestdagen zijn: 1 januari, 2 januari, paasmaandag, 1 mei, Hemelvaartsdag, pinkstermaandag, 11 juli, 21 juli, 15 augustus, 1 november, 2 november, 11 november, 25 december, 26 december.

Bereikbaarheid

Je kan de begraafplaats bereiken met de bussen 550, 551 en 552 van De Lijn. Stap af aan de halte Kerkhoflei. en vervolg je weg te voet via de Kerkhoflei tot aan het kruispunt met de Ziekebeemdenstraat (+/-500m). Daar aangekomen zie je de hoofdingang van het oude gedeelte van de begraafplaats. Voor de ingang van het nieuwe gedeelte, de stedelijke rouwaula, het bureau of het funerarium ga je aan het T-kruispunt naar links. Je volgt de kerkhofmuur (+/-100m) en bereikt dan je bestemming.

Met de auto vanuit Antwerpen of Brussel: Je volgt de E19 autosnelweg en neemt afrit 9 Mechelen Noord (rechts aanhouden). Je volgt de weg richting centrum tot de tweede verkeerslichten. Aan je rechterkant bevindt zich een McDonalds. Steek het kruispunt over en volg de weg. Bij de derde verkeerslichten ga je linksaf (Liersesteenweg). Bij de tweede verkeerslichten ga je rechtsaf (Kerkhoflei). Rij de Kerkhoflei ten einde: hier zie je de hoofdingang van het oude gedeelte van de begraafplaats. Voor de ingang van het nieuwe gedeelte, de stedelijke rouwaula, het bureau of het funerarium ga je aan het T-kruispunt naar links. Volg de kerkhofmuur (+/-100m) en je bereikt je bestemming.

Er is gratis parking voorzien aan de ingang van het nieuwe gedeelte.

Meer info

Voor informatie over de begraafplaatsen en/of personen die er begraven zijn, kan je terecht op het bureau van de dienst Begraafplaatsen.