Gepubliceerd op:
30
april
2019

Op zondag 30 juni 2019 kan je voor de laatste keer terecht in de bibliotheek in de Moensstraat in Mechelen. Daarna sluiten de deuren en verhuist de hele werking naar Het Predikheren. Voor de zomer kan je uitzonderlijk langer en meer boeken ontlenen.

Mechelaars mogen deze zomer uitzonderlijk langer en meer boeken ontlenen, maar moeten hun vakantieliteratuur wel voor 30 juni ophalen. Er wordt nog bekeken of het aanbod in de wijk- en dorpshuizen kan verhoogd worden tijdens die periode.

Om die verhuis naar Het Predikheren goed te laten verlopen, blijft de bibliotheek van Mechelen twee maanden gesloten. Het is dus belangrijk om tijdig je vakantieliteratuur te ontlenen. Vanaf 1 juni mogen Mechelaars uitzonderlijk 30 boeken, cd’s of dvd’s mee naar huis nemen in plaats van 15. En dat voor 100 dagen in plaats van vier weken. 

Slimme inleverbus

Op 1 juli sluit ook de inleverbus in de Moensstraat. Heb je je boek al uitgelezen in de zomer? Geen probleem! Vanaf 1 juli is de slimme inleverbus van Het Predikheren, aan de zijkant van het gebouw, al operationeel. De slimme inleverbus scant de binnengebrachte materialen en haalt ze van de bibliotheekkaart. Vanaf de opening zal trouwens ook in het gebouw een slimme inleverkast zijn. Je zet je boeken op de boekenplank aan het onthaal en de inlevering wordt automatisch voor jou verwerkt.

Tijdens de sluitingsperiode is het ook niet mogelijk om materialen te reserveren. Klanten met een openstaande reservatie zullen tijdens de sluitingsperiode gecontacteerd worden om te bekijken of de reservatie nog nodig is. Indien wel, dan kunnen zij deze boeken na de opening in Het Predikheren ophalen.

Heropening

Noteer het weekend van 31 augustus en 1 september alvast in je agenda, want dan opent de gloednieuwe bibliotheek in het gerestaureerde predikherenklooster. Op zaterdag zal een culturele parade vertrekken van de Moensstraat tot in Het Predikheren. De laatste te verhuizen boeken gaan dan mee. En op zondag voorziet de stad tal van leuke activiteiten. Meer informatie daarover volgt in de komende weken.