Een bioblitz is een natuuronderzoek door burgers waar jij aan kan bijdragen.  Tussen 13 juni en 14 juli willen we rond de Binnendijle zoveel verschillende plant- en diersoorten ontdekken als mogelijk! 100? 200? Nog meer. Met jullie hulp proberen we wel 500 soorten te vinden.

Met dit burgeronderzoek willen we niet alleen de biodiversiteit van de Binnendijle in kaart brengen, maar ze daarna ook herstellen. 

Bekijk alle waarnemingen en soorten

Meedoen?

Je hoeft eigenlijk niets van planten of dieren te kennen. Je neemt een foto van een plant of dier en de gratis app Obsidentify herkent de soort voor jou. De app registreert je ontdekking ook dadelijk in onze Bioblitz-lijst. Zo verzamelen we alle diersoorten die iedereen heeft ontdekt.

Je kan dus perfect zelf op safari langs de Binnendijle en de fauna & flora rijkdom ontdekken langs het Dijlepad, in de Kruidtuin, het Keerdok of op de Dijleterrassen.

In de app Obsidentify vind je ook een ranking van onze Bioblitz: wie heeft het meeste soorten gespot? Wie deed het meeste waarnemingen? Je krijgt geen prijzengeld, maar wel veel goede karma.

Wanneer je aan de Binnendijle bent, kan je op het dashboard van de app de challenge liken om op de hoogte te blijven van je ranking en de resultaten.

Download vanuit de App StoreDownload vanuit Google Play Store

Samen op ontdekking?

Hieronder vind je allerlei toffe activiteiten waar je aan kan deelnemen.
Noteer alvast 14 juli in je agenda. Dan nemen we met z'n allen een grote duik in de Dijle en stellen we je de eerste resultaten voor.

Kom regelmatig eens naar deze pagina kijken, want we blijven activiteiten organiseren.

Zondag 7 juli: Waterbeestjes in de Dijle

  • Vrij langskomen tussen 10 en 12u
  • Gratis
  • Dijletrappen bij Thomas More campus De Vest, Zandpoortvest 6

Info en inschrijven


Dit project kadert binnen het masterplan Binnendijle