Afgevallen bladeren op de stoep voor je huis moet je verwijderen. Zo voorkom je valpartijen. Ook wij halen ze daarom weg op de fiets- en voetpaden. Bladeren die je ruimt op het openbare domein, mag je in een van de bladkorven in je buurt gooien. We plaatsen elk jaar 220 bladkorven. De bladkorven zijn alleen geschikt voor bladafval. Er mag geen ander (tuin)afval in zoals coniferenknipsels, dennennaalden, gras en takken. De bladzuiger waarmee de bladkorven regelmatig leeggemaakt worden, raakt anders verstopt.

En de bladeren in je tuin?

Die laat je het best liggen. Ze zijn dé garantie op een gezonde tuin volgend jaar. De bladeren tussen je planten en hagen wordt gratis humus. Tegen de zomer zijn ze verteerd en zal de humuslaag als een spons het water vasthouden. Tegelijk vormen de gevallen bladeren een winterverblijf voor verschillende dieren.
Blaadjes maken je gazon dus niet kapot, maar te veel blaadjes wel. Hark ze weg en leg ze onder je boom of in je moestuin. Wij geven zelf ook het goede voorbeeld en laten de herfstbladeren op graspleinen zo veel mogelijk liggen.

Op zoek naar een bladkorf?

Stratenlijst met bladkorven

Ze zijn opgedeeld per wijk.

Wanneer we merken dat de korven fout gebruikt worden (sluikstort, takken en zo meer) kunnen we deze terug wegnemen.