Gepubliceerd op:
1
juni
2021

Mechelen krijgt er deze zomer een nieuw muziekevenement bij: Botaniek Live. De feeërieke Kruidtuin vormt het kader voor een boeiende concertreeks. In juli en augustus vinden er acht weekends op rij concerten plaats op vrijdag- en zaterdagavond.

Het programma wordt samengesteld door bekende Mechelaars. Botaniek Live is een unieke samenwerking tussen Mechelen Feest en Live Nation Belgium, dat al jaren in Mechelen zijn thuis heeft. Een deel van de opbrengst van de concertreeks wordt overgemaakt aan LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector.

De prachtige Kruidtuin in de Mechelse binnenstad vormt vanaf juli het decor voor Botaniek Live, een zomerse openluchtconcertreeks. In ‘Den Botaniek’ - de naam van het park in de volksmond - kunnen tot 600 bezoekers genieten van een gevarieerde reeks liveconcerten. Het kader is prachtig, de inrichting gezellig en geheel coronaveilig. Bezoekers nemen plaats in bubbels van maximaal 4 personen en houden steeds de nodige afstand. Drank en hapjes worden contactloos besteld en betaald en aan tafel bediend. Het wordt genieten.

Het programma

Het programma van Botaniek Live wordt samengesteld in samenspraak met acht bekende Maneblussers, de Botaniek Live ambassadeurs: Roos Van Acker, Fatma Taspinar, Klaas Delrue, Emma Bale, Steven Defour, Martha Da’ro, Circus Ronaldo en Bert Gabriëls. Het levert een boeiend programma op, een hedendaagse mix van nieuw talent en gevestigde waarden.

Ambassadeurs

Roos Van Acker is de Botaniek Live-ambassadeur voor het openingsweekend dat voor de speciale gelegenheid gespreid wordt over drie dagen. Roos kiest voor vier eigentijds eigenwijze bands. 

  • vrijdag 2 juli: de opwindende Amsterdamse groep Altin Gün
  • zaterdag 3 juli: Equal Idiots
  • zondag 4 juli: Psychonaut en Brutus.

Steven Defour stelt het programma van het tweede Botaniek Live weekend samen.

  • vrijdag 9 juli: Glints, 1KD en Rare Akuma
  • zaterdag 10 juli: Compact Disk Dummies

Het programma wordt snel verder aangevuld, samen met de ambassadeurs wordt er volop aan gewerkt.

Botaniek Live is een samenwerking tussen Mechelen Feest en Live Nation Belgium. De grootste concert-en festivalorganisator van het land opereert al vele jaren vanuit de stad van de Maneblussers en voelt zich er helemaal thuis.

Er zullen in de Kruidtuin ook gratis Parkpopconcerten zijn, een belangrijke vaste waarde in het programma van De Zomer is van Mechelen. 

Deel van opbrengst naar LIVE2020

Belangrijk is ook dat we niet uit het oog verliezen dat de coronacrisis diepe wonden heeft geslagen in de evenementensector. Een initiatief als LIVE2020, het solidariteitsfonds van en door de livemuzieksector, blijft nodig om wie hard getroffen werd bijkomend te ondersteunen. Daarom is besloten een deel van de opbrengst van Botaniek Live over te maken aan het fonds.

Tickets

Tickets worden enkel in pakket van 4 tickets aangeboden. Tickets voor de vandaag aangekondigde concerten zijn beschikbaar vanaf vrijdag 4 juni om 10u via ticketmaster.be.  Meer concerten worden binnenkort bekendgemaakt.  

Koop je tickets

Kom meer te weten over Botaniek Live via botaniek-live.be.       

Parkpop blijft vaste waarde

Ook de Parkpopconcerten vinden komende zomer plaats in de Kruidtuin. Telkens op donderdag. 
Het programma van Parkpop volgt midden juni.