Circus Ronaldo is één van de weinige Mechelse kunstenorganisaties die al jarenlang zowel in heel Vlaanderen als in het buitenland optreedt. 43 jaar geleden richtten de broers Johnny en Herman Ronaldo uit Muizen het huidige Circus Ronaldo op. De allereerste voorstelling werd gespeeld op het dorpsplein in Muizen. Wanneer Danny en David hun vader Johnny in de piste vervoegden, verschoof de focus naar circustheater.

Met veel succes toeren ze jaar in jaar uit met hun voorstellingen door binnen- en buitenland. Waarheen ze ook gaan, steeds wappert de Mechelse vlag boven op de tent. Daarom overhandigde Mechelen, einde 2014, de titel ‘Cultureel Ambassadeur van Mechelen’ aan Johnny Ronaldo en Danny Ronaldo.

Met een reeks voorstellingen van ‘Fidelis Fortibus’, einde september 2015 in het Tivoli-domein, miste Circus Ronaldo zijn start als Stadsartiest niet. Tijdens de kerstvakanties van 2015 en 2016 bouwde het circusgezelschap met zijn tenten en woonwagens een feeëriek circusdorp op de Grote Markt. Speciaal voor eindejaar stak de Mechelse circusfamilie een nieuwe voorstelling in mekaar.

Het circusgezelschap zal tijdens zijn stadsartiestschap naast voorstellingen ook heel wat kleine evenementen organiseren. “Circus is dans, muziek, theater … Het is de zee waar alle kunsten samenkomen”, vertelt Danny Ronaldo erover tijdens een interview voor Nieuwe Maan.

Circus Ronaldo_cDanny De Grove