Europese Commissie

Het project clubondersteuning voor maatschappelijk geëngageerde sportorganisaties wordt uitgevoerd met steun van de Europese Commissie, het directoraat generaal voor opvoeding, jeugd, sport en cultuur.

Het project

Maatschappelijk geëngageerde sportorganisatie bieden structuur aan jongeren, zijn een plaats waar men sociale vaardigheden, regels discipline aanleert. Ze creëren kansen die jongeren helpen naar persoonlijke succeservaringen binnen en buiten de sport (vb. via wedstrijden of lichamelijke-fysieke doelstellingen, uitbouw sociaal netwerk,… ) Met dit project wordt er ingezet op een sterke ondersteuning om deze organisaties zelfredzamer te maken. Een ander aandachtspunt is het coachen en begeleiden van jongeren met een risico op vervreemding van de maatschappij, door middel van sport.

Hiervoor wordt er een duurzame samenwerking opgezet tussen verschillende afdelingen van de Stad Mechelen en de betrokken sportorganisaties in Mechelen zoals Team Zohair (kickboksen en thaiboksen), Royal Gym (kickboksen, thaiboksen, boksen), Long Hu Men (kung fu), United Mechelen (zaalvoetbal), Salaam Mechelen (zaalvoetbal).

Duur

Het project loopt van 01.01.2018 tot 31.12.2018.

Budget

Het totale projectbudget bedraagt 75.230,58 euro waarvan 80% of 60.000 euro gefinancierd wordt door de Europese Commissie.