Composteren is nuttig. Door zelf te composteren kan je de inhoud van jouw vuilniszak met ongeveer 50% verminderen en krijg je een uitstekende bodemverbeteraar.

De systemen die de stad aanbiedt zijn het compostvat voor de bezitters van een kleine tuin en de wormenbak voor mensen die geen tuin hebben.

Je hebt hiernaast ook nog de compostbak die geschikt is voor mensen met een grotere tuin met veel tuinafval. Een compostbak kan je gemakkelijk zelf maken met 4 houten pallets of je maakt een omheining met kippengaas. Ben je niet erg handig dan kan je een kant en klare compostbak kopen in de reguliere handel. Best dat je 2 à 3 bakken aaneensluitend naast elkaar plaatst. Hierdoor kan je het materiaal gemakkelijker omzetten (van de ene in de andere bak).

Heb je interesse om een composteersysteem aan te kopen, raadpleeg dan eerst onderstaande informatie zodat je het juiste composteersysteem aankoopt.

Je kan daarna de compostsystemen ophalen met je ontvangstbewijs in het magazijn van de Waterduivel. De stad verkoopt tegen gesubsidieerde prijzen de volgende composteersystemen:


 


De composteersystemen kan je in werking zien op de demoplaats gelegen aan de Kinderboerderij in het domein Tivoli. Elke 2de zondag tussen 14 en 16u (vanaf 1 april tot en met 31 oktober) is er een compostmeester aanwezig waarbij je met al je vragen terecht kan.

Je kunt ook nog steeds terecht aan het snelloket van het Huis van de Mechelaar voor de aankoop van je voucher. Dit kan zonder afspraak.