In 2023 vieren we immaterieel erfgoed

Daarom zet Werkplaats Immaterieel Erfgoed (WIE) een campagne op poten, waar ze jou als erfgoedbeoefenaar graag bij betrekken.

Meer zelfs, ze willen dat ook jouw erfgoed en je erfgoedgemeenschap zichtbaar worden in die communicatiecampagne. Het doel? “Immaterieel erfgoed” in Vlaanderen breder bekend maken. Dat doen ze door affiches te verspreiden in verschillende Vlaamse en Brusselse stations. Met een reeks van 4 affiches zullen we de treinreizigers laten zien hoe immaterieel erfgoed overal is, en hoe goed dit levende erfgoed voelt, smaakt, oogt en ruikt.

Campagnebeelden van immaterieelerfgoedcampagne "Zo goed voelt erfgoed" met foto's van frietkotcultuur, tatoeëren, klokkenluiden en strandbloemen

Zelf aan de slag

Maar... niet iedereen neemt de trein natuurlijk. Daarom bundelen we de krachten en reken we graag op jouw hulp. Als jij ook een poster voor je raam hangt, bereiken we samen een veel groter publiek. En, het leuke nieuws: je kan die poster personaliseren met een foto van jouw erfgoedpraktijk!

Dus, ben je bezig met immaterieel erfgoed en wil je dat graag aan iedereen tonen? Bestel dan nu GRATIS je gepersonaliseerde poster en hang vanaf 3 juni 2023 je eigen (A3-)poster aan het raam van je huis, je atelier, je buurthuis…

Voorbeeldposter campagne zo goed voelt erfgoed: Carnaval in BlankenbergeVoorbeeldposter campagne zo goed voelt erfgoed: Broodbakken in een houtovenVoorbeeldposter campagne zo goed voelt erfgoed: Broodbakken in een houtovenVoorbeeldposter campagne zo goed voelt erfgoed: Spekken

Wat moet je weten?

 • De campagne loopt van 3 juni tot 30 september.
 • Het aanvragen van een poster is gratis.
 • Foto-vereisten:
  • Zoek een foto met een zo hoog mogelijke kwaliteit om een mooie poster te verzekeren
  • Kies best voor een staand beeld
  • Zet je erfgoedpraktijk, je erfgoedgemeenschap, jezelf als beoefenaar... in de kijker, maar let erop dat er een kader over de foto komt.
 • Je kan één foto uploaden en tot wel 20 posters bestellen als jullie gemeenschap graag verschillende keer dezelfde poster heeft.
 • Je kan de poster tot eind augustus bestellen.

Krijg je het warm van jouw erfgoed en wil je dat graag met iedereen delen? Dan is dit hét moment om met deze gratis poster jezelf en immaterieel erfgoed in de kijker te zetten én zo ook bij te dragen aan het bekender maken van immaterieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel.

Vraag je poster aan

Nog vragen?

Neem zeker eens een kijkje op de website immaterieelerfgoed.be of neem contact op met Erfgoedcel Mechelen en we helpen je graag verder.