Mechelen is een stad in volle groei. Zo neemt de bevolkingsgroei, samen met de economische activiteiten, stelselmatig toe. Ook de e-commerce kent in Mechelen een sterke toename. Deze ontwikkelingen hebben een impact op de mobiliteit en het microklimaat van de stad.

Logo cyclelogistics

Mechelen wil hier steeds de goede balans bewaren tussen een aangenaam leefbare maar ook een vlot bereikbare stad. Daarom probeert de stad zich te informeren en te leren via deelname aan Europese projecten om van daaruit het goede beleid te kunnen voeren.  Zo neemt Mechelen deel aan 2 Europese projecten die onderzoek voeren naar een milieuvriendelijke en efficiënte stadsbevoorrading.

Cyclelogistics Ahead is hier één van. Dit project, dat loopt tot 1 mei 2017, heeft als doelstelling de mogelijkheden te bestuderen van een duurzamere en efficiëntere stadsbevoorrading door gebruik van de fiets.

Het focust op 3 punten:

  1. Ondersteuning en professionalisering van bestaande en nieuwe fietskoerierdiensten
  2. Bewustwording creëren bij de handelaars en eindconsument rond duurzame fietslogistiek
  3. Testprojecten opzetten rond duurzame bevoorrading met focus op de fiets.

De lancering van de ECOkoeriers is bijvoorbeeld een van de initiatieven die ontstaan zijn vanuit het project. Je kan bijvoorbeeld via de ECOkoeriers je boodschappen in het centrum thuis laten leveren. Voor meer info, surf naar: www.ecokoeriers.be

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.