Gepubliceerd op:
30
januari
2020

Vanaf 2020 werkt de Mechelse ouderenraad op een andere manier. 60+’ers en jongere Mechelaars bouwen voortaan samen aan een leeftijdsvriendelijke stad.

Wat?

De Mechelse ouderenraad (vroeger: de Stedelijke Adviesraad voor Senioren) is vernieuwd. Ook mensen jonger dan 60 mogen meedenken over een leeftijdsvriendelijke stad en adviezen formuleren aan het college over het lokale beleid. De raad bekijkt alles vanuit het perspectief van de Mechelse senioren, van mobiliteit over communicatie tot zorg.

Hoe?

Vroeger kwam de adviesraad zes keer per jaar samen. Nu organiseert een coördinatiegroep vijf keer per jaar een vergadering voor alle geïnteresseerde Mechelaars. Daarna verdiepen actieve vrijwilligers zich in teams of werkgroepjes in een bepaald onderwerp. Zo werken ze meer in detail en kan de raad een beter beargumenteerd advies geven.

Wie?

De ouderenraad wil zoveel mogelijk mensen betrekken. Ook mensen jonger dan 60. Heb je interesse om mee na te denken? Of ben je 60+ en wil je werk maken van een aangename stad? Laat je gegevens achter op mechelen.be/mechelese-ouderenraad-inschrijven of haal je formulier op in het Huis van de Mechelaar of bij UiT in Mechelen.

Waarom?

‘Dé 60+’er’ bestaat niet. Senioren zijn heel divers. Allemaal hebben ze een eigen manier van leven en verschillende interesses. De ouderenraad wil deze Mechelaars zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Met goede adviezen voor het beleid wil de raad ervoor zorgen dat mensen langer actief deelnemen aan het leven in onze stad.