Oh! - Ondernemershuis Mechelen

Mechelen is een aantrekkelijke en goed bereikbare centrumstad die blijvend wil investeren in haar economie. De stad kent immers een rijke economische geschiedenis die tot op vandaag heel wat succesvolle ondernemingen heeft aangetrokken. Ook in de toekomst wil Mechelen die rol blijven spelen en zich blijven profileren als een stad met warm en hartelijk onthaal ten aanzien van ondernemers en een dynamische en diepgaande ondersteuning bieden voor startende ondernemers. Daarom transformeerde de stad in 2011 de voormalige ziekhuissite ‘St-Rombouts’ tot een bruisende ondernemers hub. Het Oh! biedt ruimte aan ondernemers die zich begeven binnen de creatieve of digitale economie.

Diverse events bieden ondersteuning aan start-ups en scale-ups gevestigd in het Oh!, maar door toe te treden in onze community staan deze activiteiten ook voor jou open.

Ondertussen is het Oh! Mechelen uitgegroeid tot een co-creatief platform waar bijzondere crossover-samenwerkingen leiden tot innovatieve diensten en producten. Het project CityLab-M gaat hiervoor op zoek naar innovaties die de stad in staat stelt om verder te groeien en die helpen onze stad leefbaar te houden.

POM Antwerpen

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen is de organisatie die het sociaal-economische beleid van de provincie Antwerpen vorm geeft.

Syntra Antwerpen en Vlaams-Brabant

VDAB

Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding

Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen

Ondernemers kunnen met hun vragen gratis terecht bij Agentschap Innoveren & Ondernemen via het nummer 0800 20 555, info@vlaio.be of www.vlaio.be.

Agentschap Innoveren & Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers. Deze organisatie stimuleert en ondersteunt innovatie en ondernemerschap en draagt bij aan een gunstig ondernemersklimaat in Vlaanderen. Dit gebeurt in samenwerking met tal van partners, in het bijzonder de Innovatiecentra en Flanders DC.

Op zoek naar subsidies of financiering?

In de subsidiedatabank voor de ondernemer – www.subsidiedatabank.be – vindt u informatie over de belangrijkste steunmaatregelen van de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden. Niet alleen subsidies zoals de kmo-portefeuille en de ecologiepremie vindt u hier terug. Ook andere financieringsmogelijkheden zoals de winwinlening zijn in deze databank opgenomen.