Stad Mechelen wil in de toekomst zoveel mogelijk uitgaande brieven digitaal versturen via eBox. Dat is een persoonlijke en beveiligde digitale postbus voor al je overheidsdocumenten.

Waarom digitaliseren?

Zoveel mogelijk brieven digitaal versturen, betekent niet alleen een kostenbesparing voor de stad. Het is ook duurzamer en vooral gemakkelijk voor jou. In je eBox mis je bijvoorbeeld nooit een aangetekende zending of speel je nooit je brieven kwijt. Je vindt alles makkelijk terug in je archief en je krijgt zelfs een melding als je een bericht dreigt te vergeten. 

De digitalisering van onze uitgaande post verloopt in fases. In de eerste fase kan je bijvoorbeeld aanslagbiljetten, facturen en GAS-boetes al digitaal ontvangen. Later volgen ook brieven van onze andere diensten. 

We digitaliseren zoveel mogelijk, maar willen uiteraard niemand uitsluiten. Onze dienstverlening blijft dus voor iedereen toegankelijk. Wens je de brieven toch gewoon op papier te blijven ontvangen? Dat kan. Is je eBox niet geactiveerd, dan wordt de post automatisch fysiek verzonden.

Hoe je eBox activeren en gebruiken?

Wil je vanaf nu je brieven en documenten van Stad Mechelen digitaal ontvangen? Activeer dan je eBox.
Er bestaat een eBox voor burgers en een eBox voor ondernemers. 
Wanneer je de eBox activeert, ga je ermee akkoord om deze elektronische brievenbus regelmatig te raadplegen. 

Je kiest zelf op welke manier je je eBox raadpleegt:

  • via de website My eBox van de Federale Overheid
  • via Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse Overheid
  • via het platform van een erkende privépartner (KBC, Doccle of TrustO)
  • Mijn Burgerprofiel is ook geïntegreerd in mechelen.be en de Mijn Mechelen-app. Ook via deze kanalen kan je dus de eBox raadplegen.
    Al jouw informatie, brieven en afspraken handig op een plaats? Download de Mijn Mechelen-app.

Is je eBox actief? Dan ontvang je sommige brieven tijdelijk dubbel: per post en digitaal in je eBox. Na een overgangsperiode stopt deze dubbele verzending. Vanaf dan ontvang je de brief enkel nog digitaal.

Activeer je je eBox niet? Dan blijf je onze brieven per post ontvangen.
Bedenk je je later? Dan kan je je eBox ook altijd deactiveren.

Nog vragen?

Raadpleeg de lijst met veelgestelde vragen op myeBox.be.