Startdatum
14 maart 2024
Einddatum
31 december 2025

Begin april is het zover. We beginnen me de rioleringswerken. De Kanonstraat, Arendonckstraat, Donkerlei en Batterijstraat krijgen nieuwe gescheiden riolering en worden opnieuw aangelegd. We werken in verschillende fases.
De eerste graafwerken zie je op de kruispunten van de Liersesteenweg met de Kanonstraat en de Arendonckstraat.

Fase 1: Aansluiten nieuwe riolering van Kanonstraat en Arendonckstraat op Liersesteenweg: 15 april tot 8 mei  

De nieuwe riolering van deze twee straten moet gekoppeld worden aan de bestaande riolering van de Liersesteenweg. Op de Liersesteenweg wordt ook het voetpad tussen de twee kruispunten, aan de oneven zijde, vernieuwd.

Dit wil zeggen dat de Liersesteenweg, tussen Kanonstraat en Arendonckstraat, onderbroken wordt van 15 april tot en met 8 mei. 

Bereikbaarheid en parkeren

Plaatselijk verkeer

Alles in deze zone blijft bereikbaar komende van de R6. Ter hoogte van de Kanonstraat wordt deze zone volledig afgesloten.
Er wordt plaatselijk parkeerverbod ingezet. Zet je auto op tijd buiten deze werfzone.

Fietsers en voetgangers kunnen altijd door.

De Kanonstraat, de Arendonckstraat en de ventweg Liersesteenweg vanaf de Generaal de Ceuninckstraat, worden dubbelrichting en doodlopend op de werf. Om dit mogelijk te maken wordt ook hier verkeerverbod ingezet.

Net voorbij de Arendonckstaat maken we een laad- en loszone.

Circulatie

Doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer volgt een omleiding langs de R6 en de Antwerpsesteenweg. (Via de vesten kan je de Caputsteenstraat en Telenet nog bereiken.)

De lijn

De lijnbus volgt ook een omleiding via de Eikestraat – Antwerpsesteenweg – Edgard Tinellaan en Frederik de Merodestraat.

Huisvuilophaling

De huis-aan-huis ophaling gaat gewoon door. Ivarem kan de meeste woningen op de Liersesteenweg wel bereiken. Zie je dat dit door de werken niet zal lukken, zet je huisvuil dan aan de uiteinden van de werfzone.

Volgende fases van de werken

De werken in de Donkerlei, Kanonstraat, Arendonckstraat en Batterijstraat verlopen ook gefaseerd. De bewoners van deze straten krijgen binnenkort een brief in de bus met de planning en de opeenvolging van de werken.

Tegeltuin

Woon je in één van deze straten en wil je graag dat onze aannemer onmiddellijk een tegeltuin aanlegt met de heraanleg? Je kan je aanvraag nog indienen tot 31 mei.

Ik wil een tegeltuin en/of groenslinger

Op de hoogte blijven

We zetten de stand van zaken, onvoorziene omstandigheden en aanpassingen van de planning op deze pagina.

Je kan je ook inschrijven op de nieuwsbrief. 

Ik wil graag informatie in mijn mailbox

Vragen over deze werf?