Aan het einde van een evenement blijft vaak veel afval over: kartonnen borden, drankbekers, wegwerpbestek, tafelpapier, etensresten, frituurvet,...

Terwijl je toch wel heel wat afval kan vermijden als je daar bij de voorbereiding op let.

Goed voor het milieu en voor de feestportemonnee.

Enkele suggesties:

  • Plaats op goed zichtbare plekken op je terrein afvalpunten waar je de verschillende afvalstromen duidelijk aanduidt.
  • Koop drank in flessen met statiegeld. Bij de brouwers mag je volle bakken vaak teruggeven.
  • Gebruik herbruikbare bekers, servies en bestek
  • Koop verse, onverpakte groenten en fruit
  • Vermijd kleine individuele verpakkingen en kies voor grootverpakkingen
  • Opteer voor online communicatie en beperk de oplage van affiches en flyers
  • Moedig je bezoekers aan om met het openbaar vervoer te komen.
  • Voorzie een bewaakte fietsenstalling.

Meer suggesties kan je hier vinden: