Gepubliceerd op:
1
april
2022

Een tijdje geleden werden er op de Montréal site 16 woonunits geplaatst om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Ook in het voormalige hotel zijn 20 kamers beschikbaar. De komende zes maanden kunnen er 85 mensen opgevangen worden.

CAW Boom Mechelen Lier staat in voor de exploitatie van het opvangcentrum en ondersteunt de vluchtelingen tijdens hun verblijf. Er is permanentie voorzien van 8u ’s morgens tot 22u ’s avonds om de mensen te begeleiden. Tijdens de nacht is er private bewaking.

Alle mensen krijgen een startpakket met o.a. hygiëneproducten, lakens, borden en bestek. Zo kunnen ze zelfstandig wonen. We voorzien wel de mogelijkheid om per dag een maaltijd te kopen, bereid in het Hof van Egmont. Het spreekt voor zich dat ze ook ondersteuning krijgen om hun weg te vinden in de stad(sdiensten).

Vragen?

De Stad volgt de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen nauwgezet op. Heb je vragen? Laat ons zeker iets weten via oekraine@mechelen.be of op het nummer 0800 320 52.

Wil je graag helpen?

Via de webpagina Hoe kan jij helpen? ontdek je alle mogelijkheden. Je kan je eigen initiatieven registreren of je opgeven als vrijwilliger.