Kerstsfeer

  • zaterdag 18 en 25 december (11.30u tot 12.30u)
  • zondag 19 december (15u tot 16u)

De beiaard brengt ons in de juiste kerststemming. Verwen jezelf en geniet al winkelend of wandelend door de sfeervolle Mechelse straten of vanuit de Stiltetuin van prachtige kerstmuziek.

Kerstconcerten

Een brede waaier van bekende en minder bekende kerstliederen wereldwijd. Van ingetogen tot jubelende muziek. Muziek uit Vlaanderen, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Engeland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Maar ook van Bach en Vivaldi en andere onsterfelijke melodieën.

  • Op donderdag 23 december speelt Marc Van Bets, kerkbeiaardier van de Sint-Romboutskathedraal van 16u tot 17u. Bekijk het programma.
  • Op kerstavond, vrijdag 24 december speelt onze stadsbeiaardier Eddy Mariën van 16u tot 17u. Bekijk het programma.

2022 wordt een feestjaar!

In 1922, precies honderd jaar geleden, werd de Beiaardschool Jef Denyn - eerste beiaardschool ter wereld - opgericht. En dit zal niet onopgemerkt voorbijgaan.

Volg hier binnenkort de berichtgeving over 2022 - 100 jaar beiaardschool.

Bloemen op de graven van onze stadsbeiaardiers 

Als je deze dagen op het Stedelijk kerkhof van Mechelen komt, loont het zeker de moeite om even langs het ereperk te gaan (in het nieuwe gedeelte).

Je vindt er de graven van enkele oud-burgemeesters maar ook deze van onze stadsbeiaardiers Jef Denyn, Staf Nees en Piet van den Broek. Vooral het monumentale graf van meester Jef Denyn, stichter van de wereldberoemde beiaardschool, trekt onmiddellijk de aandacht.

Het is ondertussen een mooie traditie dat elk jaar opnieuw, met Allerheiligen, bloemen worden gelegd aan hun laatste rustplaats. Een eerbetoon vanwege de vereniging Toren en Beiaard en de vele duizenden luisteraars.