Gepubliceerd op:
11
mei
2023

Een supersnelle stop in Mechelen? Gebruik de parkeerplaatsen, gereserveerd voor kortparkeren. Dat is 45 minuten parkeren voor slechts 1 euro. Voordelig!

De plaatsen voor kortparkeren zijn telkens vlakbij onze winkeldriehoek te vinden. Je herkent ze aan de signalisatie. De plaatsen krijgen ook nog een roze kader.

Vooral voor shoppers is dit super handig. Zo halen ze vlot hun laatste aankopen op die niet altijd even gemakkelijk te dragen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een meubelstuk, bloemen ... 

Je parkeert er van maandag t.e.m. zaterdag, van 8 – 20u. Zondag vallen deze plaatsen onder de gebruikelijk parkeerregels in de stad (maximaal 2u parkeren aan €2,50/u). 

Je betaalt voor kortparkeren op dezelfde manier als bij andere betalende parkeerplaatsen.

  1. Neem een parkeerticketje van de parkeerautomaat die bij de kortparkeerplaatsen staat. Hierop staat de correcte prijs telkens ingesteld. 
  2. Start een parkeersessie via sms of jouw parkeerapplicatie. Doe dit niet al wandelend of vanop een afstand van de auto. Want dan geeft jouw gsm een andere locatie aan waar andere prijzen gelden. 

Een parkeerschijf is niet nodig.

We hadden al enkele kortparkeren plaatsen in onze stad. Deze plekken werden nu voordeliger en er kwamen er extra bij. 

Check! Voor elke chauffeur een plek. Ontdek nog parkeervoordelen op mechelen.be/parkeervoordeel


Krijg elke maand het laatste nieuws in verband met mobiliteit in jouw inbox. Schrijf je in op de nieuwsbrief mobiliteit.