Fiets gestolen

Doe altijd aangifte bij de politie wanneer je fiets gestolen wordt. Hierdoor vergroot je de kans dat je de fiets terugziet. En je zorgt er mee voor dat we een goed beeld van het probleem krijgen. Zo kunnen we er beter op inspelen.

Geef de diefstal aan

Aangifte kan je doen bij de lokale politie of via police-on-web.be.


Fiets weggehaald

Wanneer je fiets lange tijd ergens staat, kan de politie deze weghalen. Voor ze dit doet, hangt de politie of onze gemeenschapswachten een briefje aan het stuur van de fiets. Op dat label staat dat de (brom)fiets na zeven dagen weggenomen wordt wanneer het label nog rond het stuur hangt.

Wanneer de fiets wordt weggehaald, houdt de politie deze nog drie maanden bij. Tot dan kan je bij de politie je fiets ophalen.

Fietsen die niet opgehaald worden na drie maanden worden geschonken aan het Fietsatelier. Het Fietsatelier geeft fietsen een tweede leven of recycleert ze.

Fietsen aan het station

Ook de NMBS ruimt regelmatig fietsen op aan de stallingen van het station. Is je fiets in een stalling van NMBS verdwenen, dan kan je terecht bij het Fietspunt.

Stond jouw fiets op slot, dan moet je je sleutel meenemen. Stond die niet op slot dan moet je enkele specifieke kenmerken van je fiets kunnen geven.


Bikebank.be

Is je fiets vermist en stond hij een lange periode op dezelfde plaats, neem dan eens een kijkje op www.bikebank.be.

Vind je je fiets niet terug of stond je fiets niet langer dan twee weken op dezelfde plaats? Doe dan aangifte bij de Lokale Politie.