De benen ingesmeerd en klaar voor een fietsrit naar Mechelen? Super. Want onze stad verwelkomt fietsers op verschillende manieren.

Ten eerste loopt er een fietsostrade recht door onze stad. Of je nu van Antwerpen, Gent of Brussel komt. Alle fietssnelwegen leiden naar Mechelen. Daarnaast is er in heel Vlaanderen een netwerk van fietsknooppunten. Al die punten staan in verbinding met elkaar door fietswegen. Met een handige tool stippel je dus gemakkelijk jouw route uit naar Mechelen

Zodra je Mechelen bereikt, wil je natuurlijk jouw fiets op een veilige plaats achterlaten. Overal in Mechelen zijn er fietsenstallingen. Tijdens jouw bezoek aan Mechelen de elektrische fiets opladen? Dat kan. In het centrum hebben we laadpalen. Verspreid in, om en rond Mechelen kom je ook steeds vaker fietshubs tegen. Dat zijn plekken met fietslockers en/of herstelzuilen. In die locker kan je gemakkelijk jouw spullen kwijt tijdens jouw bezoek aan onze stad. Meer nog, je kan zelfs de batterij van jouw elektrische fiets erin opladen. Met de herstelzuilen doe je snel kleine reparaties aan je fiets. 

Jammer genoeg bestaat er ook zoiets als fietspech. Fietsbanden kan je zelf oppompen, maar soms gaat het natuurlijk verder dan dat. Met kapotte remmen kan je bijvoorbeeld niet meer verder fietsen. In dat geval kan Fietspunt Mechelen helpen.

En in de tussentijd gebruik je toch gewoon een deelfiets? Tegenwoordig staat er om de hoek al een nieuwe fiets voor je klaar. In Mechelen zijn er verschillende aanbieders. Kijk even van welke partner de fiets is en wat je moet doen om hem te gebruiken. Vergeet hem na gebruik niet netjes ergens achter te laten.