Fietstelpaal Nekkerspoel

Op de displays van de telpaal zie je het aantal fietsers van de dag, maar ook van het lopende jaar. Zo zullen dagelijkse passanten kunnen zien hoeveel fietsers er zijn en kunnen inschatten hoe het aantal fietsers evolueert.

De fiets- en voetgangersbrug aan het Nekkerspoelstation is een belangrijke invalsweg voor fietsers naar het centrum, zeker sinds de realisatie van de fietsostrade. De locatie is dus een logische keuze voor de eerste telpaal.

Waarom een fietstelpaal?

Een recent onderzoek van Test Aankoop zette Mechelen op de derde plaats op het vlak van fietsvriendelijkheid. Een mooie steun voor de inspanningen die de stad levert op dit vlak. Uiteraard is het werk niet af en blijven we werken aan het versterken van ons fietsbeleid. Het plaatsen van een eerste fietstelpaal aan het Nekkerspoelstation is daar een niet te onderschatten onderdeel van. Een goede manier om de efficiëntie van ons fietsbeleid te analyseren is het meten van de hoeveelheid fietsers op een aantal locaties. Door deze metingen continu te doen, hebben we het best zicht op de evolutie.

Het is de bedoeling om binnen enkele maanden in de Hoogstraat een tweede vaste telpaal te installeren.

Fietsbarometer

De Mechelse meetpunten worden opgenomen in de Fietsbarometer. Dit is het netwerk dat de provincie uitrolt en waarin niet alleen metingen van de fietsostrades, maar ook van de lokale meetpunten worden opgenomen. Daartoe werden reeds op 15 plaatsen op het bovenlokale fietsnetwerk van de provincie vaste meetpunten geïnstalleerd. 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.