Gepubliceerd op:
3
augustus
2021

Op en rond de terreinen van Fluvius aan de Elektriciteitsstraat bruist het al even van de bouwbedrijvigheid. De site zal tegen 2030 helemaal veranderen.

Verschillende onderdelen

  • Het recent vernieuwde kantoorgebouw voor 500 medewerkers heeft een gevarieerde mix aan werkplekken. Dat gebouw wordt vandaag al volop gebruikt.
  • Een Living-lab, dat bestaat uit een gebouw en testzones in een parkomgeving. Het zal gebruikt worden voor het uittesten van nieuwe ontwikkelingen rond duurzame transities op vlak van energie en water. Er kunnen demonstraties aan externe partijen gebeuren, implementatietesten van nieuwe producten op het net en opleiding van zowel Fluvius personeel  als externe aannemers. De start van de bouw van het Living Lab is voorzien eind 2024.
  • Een nieuw te bouwen Business Center heeft grotere vergaderruimtes, maar ook opleidingslokalen, een restaurant en een keuken. Buiten de werkuren zullen derden dit Business Center ook kunnen gebruiken. Normaal klaar in 2028.
  • Een splinternieuw magazijn voor Fluvius-technici. Normaal klaar in 2029-2030.

Voor alle gebouwen en de inrichting van de omgeving legt Fluvius zichzelf hoge standaarden voor energie- en watergebruik op. Dat past helemaal in hun maatschappelijke rol als netbeheerder.

De terreinen van Fluvius zullen zo helemaal passen in de nieuwe woonwijk Keerdok

Lees meer over de plannen van Fluvius