Als stadsartiest van Mechelen verzorgde Gijs Vanhee onder meer verschillende muurschilderingen in Mechelen zoals die in het Ontmoetingscentrum De Kettinghe (Heffen), de muur van de bibliotheek in de Moensstraat en van café Antverpia op de Korenmarkt, verzorgde hij de cover van de Nieuwe Maan (november-december 2013), maakte hij samen met Aitor Biedma en Koen Vermeulen een multimediale installatie in de Sint-Romboutstoren, en coördineerde hij het project Mechelen Muurt waarbij tien kunstenaars evenveel muren in de stad beschilderden.

Over Gijs Vanhee

Gijs Vanhee (°1982) studeerde in 2006 af als productontwikkelaar, maar al snel werd duidelijk dat hij andere richtingen zou uitgaan. Zijn eerste passie, tekenen en creëren, neemt dan ook snel de bovenhand in zijn artistieke projecten.

Het overgrote deel van zijn werk staat in de openbare ruimte. Grote mutaties van wezens uit een andere wereld vertellen over leegstand, vergetelheid en identiteit in een hedendaagse stad. De meeste van zijn werken zijn van tijdelijke aard omdat ze zich bevinden op bouwvallen. Niet erg want dat illustreert nu net de hedendaagse maatschappij, waarin beelden zich met een razend tempo opvolgen en ook weer verdwijnen. 

Zijn kenmerkende stijl beperkt zich niet tot het schilderen van murals maar keert terug in andere opdrachten. Gijs gaat ook aan de slag als freelance illustrator.

Een muurschildering van Gijs op de hoek van de Korenmarkt en Adegemstraat

Een muurschildering van Gijs Vanhee op de hoek van de Korenmarkt en Adegemstraat.