Gepubliceerd op:
9
november
2021

Vanuit Frankrijk arriveerde maandag een bijzonder schilderij in Museum Hof van Busleyden. Het gaat om het grootste schilderij dat ooit werd getoond in het museum. Hiermee is het startschot gegeven voor de opbouw van 'Uitbundig Verleden'.

De komst van het grootste schilderij 'Johanna de Waanzinnige wacht op de heropstanding van haar echtgenoot, Filips de Schone' van Charles Baron de Steuben werd de voorbije weken minutieus voorbereid. Medewerkers van het museum werkten met een testframe om de weg van het schilderij, van vrachtwagen naar de tentoonstellingsruimte, nauwgezet uit te meten. Millimeterwerk, want het schilderij is ruim 3 meter hoog en bijna 4 meter breed. © foto Lente De Vil

Maandagochtend is het schilderij vertrokken uit het Palais des Beaux-Arts in Rijsel. Na aankomst bleef het een nacht in de exporuimte om het te laten acclimatiseren. Dinsdagochtend kreeg het schilderij zijn plaats in de tentoonstellingsruimte, waar het tot eind februari te bewonderen is.

Bourgondiërs door Romantische ogen

Het is het eerste 19de eeuwse schilderij dat aankomt voor de nieuwe tentoonstelling Uitbundig Verleden. De Bourgondiërs door Romantische ogen.
Deze expo opent op zaterdag 27 november voor het grote publiek. In totaal zullen de komende weken meer dan 70 werken uit Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Nederland en Duitsland naar Mechelen afreizen.


Koop je tickets voor Uitbundig Verleden

Een bezoek kan enkel op vertoon van een Covid Safe Ticket.
Draag een mondmasker.