Sinds 2018  kan je volop genieten van het nieuwe dorpshuis, dorpsplein en park in het centrum van Hombeek. Het dorpshuis werd vernieuwd tot een duurzaam en energiezuinig gebouw.  En op het autovrije dorpsplein is er ruimte gemaakt voor evenementen. Je kan er spelen en uitrusten.

Het nieuwe park is dan weer het groen dorpshart van Hombeek. Het bestaat uit verschillende tuinzones, waar je kan ontspannen en elkaar ontmoeten. Tussen het Sint-Maartensplein en het dorpsplein vormt de hoevetuin een groene verbinding. Een manier om je als fietser en voetganger veilig en aangenaam door het Hart van Hombeek te verplaatsen.

De omgeving blijft mooi groen door het ruime gebruik van vaste planten en siergrassen. Het geeft het park ook een hedendaagse uitstraling.  Zo werden er nieuwe heesters en bomen aangeplant waaronder ook fruitboomsoorten, zoals appel- en perenbomen.

De  Leibeek werd terug open gemaakt en doet dienst als buffer voor hemelwater. De zittreden langs de kant van de beek, doen je genieten van de omgeving. 

Hart van Hombeek is één van de vijf genomineerden voor de ‘Prijs Publieke Ruimte 2020’. Met deze wedstrijd moedigt het Infopunt Publieke Ruimte opdrachtgevers aan om werk te maken van aangename leefomgevingen.

Ontwerp

  • Vectris bvba i.s.m. Studiebureau Jouret

Ingang

  • via de Diepestraat
  • via het Sint-Maartensplein
  • via de Sint-Martinusstraat

Openingsuren

  • Het park is vrij toegankelijk.