Ze hebben elkaar

Tijdens mijn leven maakte ik veel mee. Ik kan er zoveel verhalen over vertellen, en ik ben blij dat ik ze eens kwijt kan. Het was niet altijd even gemakkelijk, maar mijn vader zei mij altijd: “Zie het schone in iedereen en ga op zoek naar het goede in ieder mens.” En dat hou ik nog steeds vast.

“Ik zou graag iemand in levende lijve zien”

Ik ben dol op mijn zwart katje Poussy. Het was een zwerfkat die een paar jaar geleden mijn deur binnenwandelde en niet meer weg ging. Een welgekomen vriend die een deel van het gemis van mijn “make” invult. Ik zeg nog elke dag “goedemorgen” en “slaapwel” tegen mijn ouders op een foto. En ik doe regelmatig een babbeltje met hen. Maar ik zou graag aan iemand in levende lijve willen zeggen: “Ik ben zo blij dat ik je hier zie. Hoe gaat het met je vandaag?”.

“Ze hebben het allemaal zo druk”

Vorig jaar was er nog een man in mijn leven, maar die relatie liep stuk op een reis in Tenerife. Dat doet nog steeds pijn. In september verloor ik ook een goede vriendin. Ik heb nog een broer die hard werkt en een gezin heeft. Mijn vriendinnen hebben ook een partner, familie, kinderen en kleinkinderen. Ze hebben het allemaal zo druk en hebben elkaar. Zij hebben mij niet nodig zoals ik hen nodig heb.

“Ik hou mij sterk en blijf veel bewegen”

Toen ik 28 was, werd er een meningeoom in mijn ruggengraat gevonden. Ik onderging een risicovolle operatie, maar niet zonder gevolgen. Ik hield er blijvende, brandende pijnen van in mijn rug tot in elke teen aan over. Ik hou mij sterk en blijf veel bewegen. Gelukkig hou ik enorm van wandelen. Dan ga ik alleen op pad in de natuur met mijn fototoestel en geniet van de schoonheid die het te bieden heeft. Ik ken alle plekjes in de omgeving. Hoewel ik geniet van het alleen wandelen, zou ik toch graag samen wandelen met iemand die de verwondering voor de natuur met mij deelt. Dat zou deugd doen.

Ik voel me goed als ik andere mensen een plezier kan doen.

“Hoop voor de toekomst”

Ik voel me goed als ik andere mensen een plezier kan doen. Dankzij ‘hulp voor je buurt’ ben ik in contact gekomen met An, een lieve vrouw die momenteel haar hondje zelf niet kan uitlaten. Ik wandel graag met Mauriceke en ben blij met een babbeltje met An. Dat geeft mij hoop voor de toekomst. 

Lou, 68 jaar, alleenstaand, Mechelen-Noord 


Wil je zelf ook je verhaal delen? Stuur een mailtje naar socialecohesie@mechelen.be.
Lees hier meer over project Zorgzame Buren.