Voor onderstaande projecten is er een vergunning afgeleverd en zijn soms de werken gestart of bijna afgerond (paarse bollen). Ze horen bij het huidige RUP dat blijft gelden tot het nieuwe RUP is goedgekeurd. Deze projecten worden sowieso overgenomen in het nieuwe RUP.

Alstomsite

Deze site ligt buiten het RUP maar de aangrenzende straten nl. de Luyzenbergstraat en de Lotelingstraat behoren wel tot het RUP Spreeuwenhoek.

Op deze site zijn er drie projecten:

Antvest

Op 22 augustus 2019 werd een omgevingsvergunning afgeleverd voor het bouwen van 23 eengezinswoningen in dit binnengebied: 8 halfopen en 15 gesloten bebouwingen. 

Durabrik

Achter de Alstomsite bouwt Durabrik 52 geschakelde woningen en een aantal appartementen. De eerste fase start met de bouw van 18 gezinswoningen en 8 appartementen ter hoogte van de Lotelingstraat.
Meer info vind je op de website van Durabrik.

Durabrik

KFC Muizen

Voetbalclub KFC Muizen kreeg intussen een nieuwe plek voor hun terreinen en kantine. Sportievelingen kunnen zich hier helemaal uitleven op vier pleinen waarvan één officieel kunstgrasveld, twee jeugdkunstgrasvelden en één natuurgrasveld. In het nieuwe gebouw vind je tien kleedkamers, drie scheidsrechterkleedkamers, een polyvalente vergaderzaal én een ruime cafetaria met zicht op de speelvelden.

KFC Muizen

Stonos Invest

In de Leemputstraat staan drie urban villa’s bestaande uit 21 appartementen, Villa Verde genaamd. Wonen in ‘t groen mag je hier letterlijk nemen: de villa’s staan pal in een parkzone met speelbos en zijn omringd door een ‘langzaam verkeer’ netwerk. Fiets- en wandelpaden zorgen voor de nodige verbindingen. Ondergrondse parkings halen geparkeerde auto’s voor een groot deel uit het straatbeeld.

Stonos Invest

Willemen

De ontwikkelaar diende voor deze zone meermaals vergunningsaanvragen in voor in totaal 58 appartementen. Hiervan werden er 40 appartementen goedgekeurd. Deze vergunning is ondertussen echter vervallen.

Mevacom

Op 2 juni 2017 werd een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het bouwen van 30 wooneenheden verdeeld over 4 gebouwen. Deze vergunning is ondertussen echter vervallen, omdat niet tijdig werd begonnen met de uitvoering.