Boekenruil

Woensdag van 13u30 tot 16u30 tijdens de zomermaanden.

Bijna iedereen heeft er, boeken die eens gelezen ergens staan te bestoffen. Als iedereen die boeken op één rek in het dorpshuis plaatst dan krijg je een enorme boekencollectie. We zetten de deur van het dorpshuis open zodat iedereen kan komen snuffelen tussen de boeken. En voilà, dan ontstaat een boekenruil voor jong en oud.

Niet alleen om een boek te ruilen, maar ook voor een gezellige babbel ben je welkom. Wij zorgen voor sfeer en gezelligheid.

Digipunt

In het dorphuis is er een openbare computer met internetverbinding beschikbaar tijdens de boekenruilmomenten.

Bibpunt (niet tijdens de zomermaanden)

Via catalogus van de bib kan je bijna alles uit onze collecties online reserveren.

Je kan je reservatie ophalen in Het Predikheren of laten leveren in het wijkhuis van Battel of het dorpshuis van Heffen, Hombeek, Leest, Walem of Muizen. Inleveren kan zowel in Het Predikheren als de genoemde leveringspunten. Om gebruik te maken van deze service, moet je lid zijn en een Mijn Bibliotheek-account hebben.

Voor het reserveren van items, betaal je:

  • € 0 : voor items uit het magazijn en items die uitgeleend zijn
  • € 1 : per niet-uitgeleend item
  • € 2,5 (standaard): per item van een andere bibliotheek

Je ontvangt een e-mail van zodra je reservatie klaarstaat. Je hebt dan 8 dagen tijd om ze op te halen in de gekozen locatie.

Staat je reservatie klaar, maar haal je ze niet op, dan betaal je 2 euro per niet-afgehaalde reservatie.

Afhaalpunt Wereldwinkel (niet tijdens de zomermaanden)

Voeding en drank van Oxfam Wereldwinkel kan je voortaan online bestellen en afhalen in het dorpshuis. Ga naar www.oxfamwereldwinkels.be/ leest en klik op "webshop" .  Of gebruik deze link.

Je bestelling kan je afhalen in het Dorpshuis op woensdag van 13u30 tot 16u30 of donderdag van 18 tot 20 uur. 
Thuislevering door Bpost is ook mogelijk in Leest, Heffen, Hombeek, Mechelen, Muizen, Walem tegen betaling van 6.95 euro, gratis vanaf 100 euro.

Bestel je liever niet online?  Heb je vragen?  Wens je drank in consignatie? Mail: wereldwinkelleest@gmail.com,  spreek een van onze vrijwilligers aan in het Dorpshuis of bel ons op 0476/88.67.09 of 0478/37.02.92 .

Ferm Kinderopvang Leest

Voor en na school worden kinderen opgevangen van de twee  Leestse scholen (Sint-Niklaasschool en De Spiegel). Op woensdagnamiddag vangen wij ook kinderen op uit De Vlieger in Heffen. Tijdens de schoolvakanties kunnen alle kinderen tussen 2,5 en 12 jaar van onze opvang gebruik maken. Om naar onze opvang te komen, moet uw kind bij ons ingeschreven zijn. Dat kan op maandavond om de 2 weken tussen 17u en 18u30 of op afspraak. Alle info via 015/29 83 69, bkomechelen@samenferm.be.

Ferm Kinderopvang Leest is gesloten van 20 tot 30 juli 2020.

Gebruik van het dorpshuis

Wil je graag een activiteit opzetten met en voor Leestenaars en zoek je nog een geschikte locatie? Neem contact op met Geert Laarmans, 0477 47 13 86, geert.laarmans@mechelen.be.

De activiteiten van het dorpshuis vind je op deze kalender.

Handje toesteken?

Wil je graag een handje toesteken bij activiteiten in het dorpshuis? Contacteer Geert Laarmans,  0477 47 13 86, geert.laarmans@mechelen.be.

 

Contactpersonen