Boekenruil

Woensdag van 13u30 tot 16u30 en donderdag van 18u tot 20u.

Gelijktijdig met de gratis bestel- en afhaalservice van de bibliotheek en het afhaalpunt van de Wereldwinkel.

Bijna iedereen heeft er, boeken die eens gelezen ergens staan te bestoffen. Als iedereen die boeken op één rek in het dorpshuis plaatst dan krijg je een enorme boekencollectie. We zetten de deur van het dorpshuis open zodat iedereen kan komen snuffelen tussen de boeken. En voilà, dan ontstaat een boekenruil voor jong en oud.

Niet alleen om een boek te ruilen, maar ook voor een gezellige babbel ben je welkom. Wij zorgen voor sfeer en gezelligheid.

Wie zelf zin heeft om de boekenruil open te houden mag ons gerust aanspreken.

Tot snel?

Boekenruilkastjes

Stad Mechelen en andere organisaties plaatsen overal boekenruilkastjes.
Heb je ze al gezien, in Leest staat er eentje aan de Zennebrug tegenover het Brughuis en ééntje aan de Sint-Niklaaschool..
Het werkt net als in de boekenruil: als je een boek meeneemt, kan je hem terugbrengen nadat je hem gelezen hebt of ruil je het voor een ander boek.

Veel leesplezier !

Afhaalpunt Wereldwinkel

Voeding en drank van Oxfam Wereldwinkel kan je voortaan online bestellen en afhalen in het dorpshuis. Ga naar www.oxfamwereldwinkels.be/ leest en klik op "webshop" .  Of gebruik deze link.

Je bestelling kan je afhalen in het Dorpshuis op woensdag van 13u30 tot 16u30 of donderdag van 18 tot 20 uur. 
Thuislevering door Bpost is ook mogelijk in Leest, Heffen, Hombeek, Mechelen, Muizen, Walem tegen betaling van 6.95 euro, gratis vanaf 100 euro.

Bestel je liever niet online?  Heb je vragen?  Wens je drank in consignatie? Mail: wereldwinkelleest@gmail.com,  spreek een van onze vrijwilligers aan in het Dorpshuis of bel ons op 0476/88.67.09 of 0478/37.02.92 .

Kinderopvang Stekelbees

Voor en na school worden kinderen opgevangen van de twee  Leestse scholen (Sint-Niklaasschool en De Spiegel). Op woensdagnamiddag vangen wij ook kinderen op uit De Vlieger in Heffen. Tijdens de schoolvakanties kunnen alle kinderen tussen 2,5 en 12 jaar van onze opvang gebruik maken. Om naar onze opvang te komen, moet uw kind bij ons ingeschreven zijn. Dat kan op maandavond om de 2 weken tussen 17u en 18u30 of op afspraak. Alle info via 015/29 83 69, lkmechelen@landelijkekinderopvang.be, www.landelijkekinderopvang.be .

Gebruik van het dorpshuis

Wil je graag een activiteit opzetten met en voor Leestenaars en zoek je nog een geschikte locatie? Neem contact op met Geert Laarmans, 0477 47 13 86, geert.laarmans@mechelen.be.

De activiteiten van het dorpshuis vind je op deze kalender.

Handje toesteken?

Wil je graag een handje toesteken bij activiteiten in het dorpshuis? Contacteer Geert Laarmans,  0477 47 13 86, geert.laarmans@mechelen.be.

 

Contactpersonen