Boekenruil

Momenteel zijn er geen openingsmomenten voor de boekenruil.

Battelaars die de ruilbib willen openhouden kunnen contact nemen met de wijkconsulent.

Bijna iedereen heeft er, boeken die eens gelezen, ergens staan te bestoffen. Als iedereen die boeken op één rek in het wijkhuis plaatst dan krijg je een enorme boekencollectie. We zetten de deur in het wijkhuis open zodat iedereen kan komen snuffelen tussen de boeken. En voilà, dan ontstaat een boekenruil voor jong en oud.

Niet alleen om een boek te ruilen, maar ook voor een gezellige babbel ben je welkom. Wij zorgen voor sfeer en gezelligheid.

Wie zelf zin heeft om de boekenruil open te houden mag ons gerust aanspreken.

Tot snel?

Boekenruilkastjes

In Mechelen staan er op verschillende plaatsen boekenruilkastjes.

Heb je ze al gezien, in Battel staat er eentje aan de Arkade dichtbij de school (Battelse Bergen) en ook in eetcafé 't Zennegat vind je er één.

Het werkt net als in de boekenruil: als je een boek meeneemt, kan je hem terugbrengen nadat je hem gelezen hebt of ruil je het voor een ander boek.

Veel leesplezier !

Bibpunt

Het bibpunt (afhaal-en inleverpunt van gereserveerde boeken) is momenteel niet ingebruik.

Via catalogus van de bib kan je bijna alles uit onze collecties online reserveren.

Je kan je reservatie ophalen in Het Predikheren.  Om gebruik te maken van deze service, moet je lid zijn en een Mijn Bibliotheek-account hebben.

Voor het reserveren van items, betaal je:

  • € 0 : voor items uit het magazijn en items die uitgeleend zijn
  • € 1 : per niet-uitgeleend item
  • € 2,5 (standaard): per item van een andere bibliotheek

Je ontvangt een e-mail van zodra je reservatie klaarstaat. Je hebt dan 8 dagen tijd om ze op te halen. Staat je reservatie klaar, maar haal je ze niet op, dan betaal je 2 euro per niet-afgehaalde reservatie.

Digipunt

In het wijkhuis is er een openbare computer met internetverbinding beschikbaar tijdens de activiteiten.

 

Bloemschikken

Wil je graag leren bloemschikken? Yvette Van den Bril leert het jou graag.

Inschrijven kan op het nummer 0495 49 56 79.

Battel in beeld

Een groep Battelaars bouwt aan een indrukwekende fotodatabank met oude foto's over het leven van vroeger in Battel. Op regelmatige tijdstippen komen ze met een deel van de foto's naar buiten aan de hand van themapresentaties. Mocht u nog over interessante oude foto's van Battel beschikken mag u steeds contact nemen met battelinbeeld@gmail.com  of via 0477 84 03 13.

Gebruik van het wijkhuis

Wil je graag een wijkgerichte activiteit opzetten met en voor Battelaars dan kan je gratis beschikken over het wijkhuis. Neem hierover contact op met wijkconsulent Geert Laarmans, 0477 47 13 86,  geert.laarmans@mechelen.be.

Het wijkhuis wordt ook verhuurd voor particuliere doeleinden (familiefeestjes, e.d.). Hiervoor neem je contact op met zaalverhuur@mechelen.be of via 015 29 83 53.

Een overzicht van het gebruik van het wijkhuis vind je op deze kalender.

Handje toesteken?

Wil je graag een handje toesteken bij activiteiten in het wijkhuis? Contacteer wijkconsulent Geert Laarmans,  0477 47 13 86, geert.laarmans@mechelen.be.

Uitgebreide info over Battel, activiteiten en verenigingen:

Zie www.2800battel.be

 

 

Contactpersonen