Wil je Mechelen nog beter leren kennen, wil je kennismaken met andere Mechelaars of wil je jouw Nederlands blijven oefenen? Bekijk hieronder enkele interessante activiteiten die je kan doen.

Agentschap Integratie en Inburgering - Aanbod voor jonge nieuwkomers

Het Agentschap Integratie en Inburgering wil een goede startpositie creëren voor jonge nieuwkomers uit derde landen (landen buiten de Europese Unie), met bijzondere aandacht voor niet-begeleide minderjarigen.

J@M vzw

J@M vind je in verschillende wijken. Ze organiseren activiteiten voor kinderen en tieners op woensdag, vrijdag en soms ook op zaterdag. Voor je kinderen is het een goede plek om vriendjes te maken. Ook voor hulp bij hun huiswerk kunnen ze terecht bij J@M.

Jeugdwerk voor Alleman

Wil je jouw kinderen inschrijven in een jeugdbeweging? Dan kan de jeugddienst van Stad Mechelen je daarbij helpen. Via Jeugdwerk voor Alleman vinden jouw kinderen snel een jeugdbeweging die bij hen past.

Buurtsport

Buurtsport wil kinderen kansen geven via sport. Ze komen naar de Mechelse wijken en organiseren er activiteiten om kinderen en jongeren kennis te laten maken met sport. Je kan hen volgen via Facebook, zo blijf je op de hoogte van wanneer ze activiteiten organiseren.

Hof van Busleyden

Het Hof van Busleyden is een museum in een prachtig paleis. Je leert er de geschiedenis van onze stad kennen. Er is een vaste collectie, maar ook een wisselende collectie. Gezinnen en kinderen kunnen op een speelse manier het museum ontdekken dankzij het gouden familieparcours.

UiTPAS

De UiTPAS is een klantenkaart voor sport, cultuur en vrije tijd. Je kan punten sparen om korting te krijgen voor veel activiteiten. Bij UiT In Mechelen kan je meer informatie krijgen en je UiTPAS aanvragen.

Praatgroepen om Nederlands te oefenen

Bij een praatgroep kom je samen met andere Mechelaars om Nederlands te praten. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten Mechelaars met een andere taal en cultuur. Het is er altijd heel gezellig. In Mechelen zijn er verschillende mogelijkheden.

Bibliotheek Het Predikheren

De bibliotheek van Mechelen vind je in Het Predikheren. Het is een oud klooster dat helemaal verbouwd werd. In het Predikheren kan je ook een koffie drinken, de krant lezen of een computer gebruiken. Ook voor kinderen is het een hele leuke plek.

Samen Inburgeren

Samen Inburgeren is een buddywerking waarbij een nieuwkomer met een andere Mechelaar wordt gematcht. Jullie doen leuke dingen samen, oefenen Nederlands en leren over elkaars cultuur.

Samen Lopen

Nederlands oefenen en sporten is een goed combinatie. Tijdens de zomer gaan Mechelaars en Nederlandstalige Mechelaars in de zomer wekelijks naar het Vrijbroekpark om samen een uurtje te joggen en gezellig te babbelen. Ook mensen die niet vaak lopen zijn welkom. Via de Facebookgroep ‘Samen Lopen Stad Mechelen’ krijg je ook tijdens het jaar loop- en bewegingstips.

Fietsschool

Ben je bang om op de openbare weg te fietsen of kan je nog niet fietsen? Bij de fietsschool kan je het leren. Als je kan fietsen ben je minder afhankelijk van anderen of hoef je niet altijd de bus te nemen. De lessen zijn gratis en je hoeft geen fiets te hebben.

Zaalverhuur

In de wijk- en dorpshuizen kunnen heel wat activiteiten doorgaan. Ben je op zoek naar een plaats waar je een groot feest wil organiseren of samenkomen met je vereniging. Dan kan je bij het team zaalverhuur van Stad Mechelen terecht.