De podcastwandeling ‘Mechelen, een inclusieve stad’ gidst je door onze Dijlestad en leert je onderweg verschillende Mechelse initiatieven kennen die volop inzetten op diversiteit, gelijke kansen en inclusie.

Doe de tour met de fiets op woensdag 3 juli (16-18.30u)

De audiotour leg je normaal zelfstandig en te voet af. Deze zomer geven we je de kans om route te volgen met de fiets en onder begeleiding van een gids. Deelnemen is gratis. Heb jij interesse? Schrijf je in.

Ik fiets mee

Hoe kunnen we samenleven in diversiteit? Een diverse maatschappij is een troef, maar er komen ook uitdagingen bij kijken. In Mechelen bestaan tal van initiatieven en projecten die bijdragen tot een warme, leefbare stad. Door te focussen op een positieve aanpak rond thema’s als diversiteit en inclusie wil Mechelen de rol van voorbeeldstad opnemen en anderen inspireren.

Deze wandeling van 6 kilometer brengt je naar de mooiste plekken in de historische binnenstad. Op 10 locaties kan je de bijhorende QR-code scannen en luisteren naar de verhalen van Mechelaars en beleidsmakers over deze thema’s. Je hebt hiervoor je smartphone, een internetverbinding (wifi of mobiele data) en hoofdtelefoon of oortjes nodig.

Naast de audio krijg je ook achtergrondinformatie over de belangrijkste bezienswaardigheden op je route. Deze zijn aangeduid met sterretjes op de kaart.

Veel wandel- en luisterplezier.

  • Lengte wandeling: in totaal 6 km
  • Horeca:  Je vindt overal langs de route lokaal lekkers. De terrasjes op de Vismarkt lenen zich perfect tot een pitstop en stadsbrouwerij Het Anker heeft heel wat lokale biertjes in de aanbieding. Eerder nood aan koffie of thee? Barbib in Het Predikheren is the place to be, en ook in de horecazaken op de IJzerenleen is het gezelligheid troef.