Gepubliceerd op:
2
maart
2018

Op zoek naar stilte, rust en verstilling in de stad? Mechelaars geven hun luwteplekken prijs.

Mechelen is een stad in volle groei. De nieuwe dynamiek in de stad zorgt ervoor dat er altijd wel iets te doen is, maar de drukte zorgt er tegelijk voor dat mensen af en toe nood hebben aan een plek om tot rust te komen. Door beroep te doen op de kennis van ervaringsdeskundigen, de Mechelaars zelf, krijgen we een mooi overzicht van alle luwteplekken in de stad. Op die manier kunnen mensen op zoek gaan naar leuke plekjes die ze nog niet kenden.

Voorbeelden van stedelijke luwteplekken kunnen zijn: een stadsbos, park, binnentuin, plein, plekje aan de waterkant, begijnhof, museum, kerk,…

Luwteatlas

De eerste versie van de Mechelse luwteatlas staat online. Deze atlas is een interactieve kaart die alle plekken verzamelt die door Mechelaars als luwteplek hebben aangeduid.

De kaart zoals ze nu beschikbaar is op de website van Mechelenmakers is uiteraard geen eindpunt. Momenteel staan er vooral de te verwachten plekjes op, zoals parken en natuurgebieden, maar toch ook minder voor de hand liggende plaatsen zoals het pleintje in de Lange Schipstraat met zicht op de Hoogbrug. Iedereen kan nog steeds zijn/haar favoriete locaties doorgeven zodat de kaart blijft leven en evolueren.

Raadpleeg de luwteatlas hier.