Gepubliceerd op:
31
mei
2022

Een titel waarvoor we hard gewerkt hebben en dit ook zullen blijven doen. Een tevreden fietser in Mechelen, daar doen we het voor.

Nadat we van de Mechelaar een goed rapport kregen voor de fietservaring in Mechelen werden we genomineerd voor fietsstad van Vlaanderen. Samen met Genk en Leuven streden we voor de eerste plaats. Een studiebureau ging langs in elke stad, gevolgd door een vakjury. Zij bekroonden uiteindelijk Mechelen als winnaar. 

Dagelijks zetten we ons in om fietsen in Mechelen aangenamer en veiliger te maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de binnenstad die volledig fietszone werd, de fietstangent en de werken aan de fietspaden van de steenwegen. Op mechelen.be/fiets ontdek je dat het nog veel verder gaat dan enkel infrastructuur. Fietsproblemen oplossen, fietsenstallingen voorzien en zoveel meer. We houden er allemaal rekening mee. 

Alle info voor fietsers

De verkiezing van fietsstad in Vlaanderen is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) samen met de Fietsersbond.


Met dit project dragen we bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)

SDG 3: goede gezondheid en welzijnSDG 9: industrie, innovatie en infrastructuurSDG 11: duurzame steden en gemeenschappenSDG 13: klimaatactie