Gepubliceerd op:
16
juli
2021

Stad Mechelen leeft mee met de vele landgenoten in de regio’s die zwaar getroffen zijn door de watersnood. Mechelaars staan te popelen om te helpen.

Door de omvang van de natuurramp zal het nationaal crisiscentrum de coördinatie van de hulpprogramma’s aansturen. Een goede coördinatie zorgt ervoor dat de belangrijkste noden in kaart worden gebracht en dus snel aangepakt kunnen worden.

We merken dat er enorm veel solidariteit is van onze inwoners. Daar zijn we als Stad zeer dankbaar voor. Daarom al een dikke dankjewel aan alle Mechelaars die al hulp hebben geboden of dit willen doen. 

Het Rode Kruis startte reeds met een grote solidariteitsactie en zowel de Stad Mechelen als het Agentschap Natuur en Bos ondersteunt jeugdbewegingen die door het noodweer hun plannen moeten wijzigen.

Rode Kruis lanceert solidariteitsactie: ‘helpen helpt’

Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de  overstromingen te coördineren. 

Het Rode Kruis is op heel veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten en noodhulp bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook. Daarom brengen zij nu in eerste instantie de specifieke noden in de getroffen regio's in kaart. Op basis daarvan zullen concrete noodhulpacties ondernomen worden. Alle info vind je op www.rodekruis.be/helpenhelpt

Agentschap Natuur en Bos helpt jeugdbewegingen aan kampplaatsen

Vanuit het Agentschap Natuur en Bos wordt gekeken om terreinen ter beschikking te stellen voor kampen die nog op zoek zijn naar een nieuwe plek. Momenteel brengen ze alles in kaart. Deze terreinen bevinden zich in natuur- en/of bosgebied, dus er zijn geen extra voorzieningen voor water en elektriciteit. 

Wil je graag meer weten, neemt contact op met het agentschap via buitengewoon.kamperen@vlaanderen.be. Alle info voor jeugdverenigingen in verband met kampen en vakanties vind je om de website van De Ambrassade. Neem bij vragen of problemen zeker ook contact op met de Mechelse dienst Jeugd via 015 297895 of jeugddienst@mechelen.be. 

Wat kan je nu zelf doen?

Wil je (financieel) steunen? Wil je zelf helpen? Wil je solidair zijn met de slachtoffers van de wateroverlast? Neem dan alvast een kijkje op de website van het Rode Kruis.

Bedankt aan alle Mechelaars die al hulp hebben geboden!